начало

Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ

съжителство без брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съжителство без брак

Мнениеот ball » 07 Авг 2006, 17:42

Моля, дайте ми малко информация за това има ли изравняване правата при съжителство без брак и при брак. И по-конкретно при подялба на собственост, придобита по време на съжителство, но водеща се на единия? Благодаря.
ball
Нов потребител

Мнениеот koicho_ot_konare » 07 Авг 2006, 17:43

Няма.
Не става въпрос за това, че
баща ти е майка на рапа.
koicho_ot_konare
Младши потребител

Мнениеот tiva » 08 Авг 2006, 14:15

Ей тук чети и се учи :?
http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=16988

Несправедливо е, на кой му пука. Моя съвет е в никакъв случай да не теглиш кредити, от които имате полза и двамата.
tiva
Нов потребител

Мнениеот ball » 09 Авг 2006, 11:49

Благодаря tiva,
Неприятностите могат да бъдат безкрайни, в случай че има и дете.
В моя случай за "таткото" все едно че не съществуваме вече.
Няма нито отговорности, нито задължения. В състояние е да продаде това което има и да остави и детето без наследство. А аз освен да пия една студена вода, нищо друго не мога да направя, за да предотвратя подобно действие.
ball
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 09 Авг 2006, 12:07

ball написа:Благодаря tiva,
Неприятностите могат да бъдат безкрайни, в случай че има и дете.
В моя случай за "таткото" все едно че не съществуваме вече.
Няма нито отговорности, нито задължения. В състояние е да продаде това което има и да остави и детето без наследство. А аз освен да пия една студена вода, нищо друго не мога да направя, за да предотвратя подобно действие.

Можете да го осъдите за заплаща издръжка на непълнолетното ви дете. Това е все някакво временно разрешение.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот tiva » 10 Авг 2006, 14:26

Извода е, че в никакъв слузай не трябва да раждаме докато не накараме таткото да се "подпише"! Колкото и да разправят, че това е само подпис. Няма как да осигуря нормален дом и живот за детето ми, ако нямам законово основание да поискам дял от имуществото му. Тези дни четох във вестника, 24 часа май беше, че скоро ще има промени в семейния кодекс, предбрачните договори важат... Няма ли вече промени в тази насока???
tiva
Нов потребител

Мнениеот tiva » 10 Авг 2006, 14:33

И ще си живея за напред с любимия, ще му казвам всеки ден колко го обичам, обаче като стане въпрос за деца ще го пратя да чете форума на лекс.бг за да види какво става по света. Като ме обича толкова ще трябва и да ме осигури.
monteskio, ти като мъж, т.е. като човек от другата страна на нещата, моля те дай съвет как да постъпя?
tiva
Нов потребител

Мнениеот elica77 » 15 Авг 2006, 17:22

По отношение на наследство и имущество - надали може да се вземе нещо при сегашните закони!!!Единственото май е "голямата" месечна издръжка ,варираща в рамките на 40 - 80 лв."Нашият" татко ,когато трагна след другата жена забрави тотално ,че има 6 годищна дъщеря..и въпреки доходите от 2 500 до 4 500 лв. на месец(нерегистрирани естествено) си плаща издръжката от 50 лв. месечно и нехае за след това.Вижда я веднъж месечно за 2 часа и и купува царевични пръчки...Наследство не е ясно въобще ще остане ли ,тъй като има глупостта да пише всяка придобита вещ на "новата" неофициално "съпруга".Та кажете ми ... с това ли се изчерпват ПРАВАТА на ДЕЦАТА?Добре,че сме аз и неговите и моите родители...
Елица
elica77
Младши потребител

Назад към Семейни казуси