начало

КС ще направи нов опит да реши за непотвърдените, но и неотменени промени в Конституцията КС ще направи нов опит да реши за непотвърдените, но и неотменени промени в Конституцията

vapros

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

vapros

Мнениеот emma » 19 Авг 2006, 20:22

Zdraveite,
6te spodelia moiat problem s vas i molia za otgivor. Moje bi izlojenieto mi 6te e malko obarkano, za koeto predvaritelno se izviniavam.
Ot 5 godini imam vrazka sas semeen maj. Poslednite tri godini jiveem zaedno v 4ujbina. Imame prekrasni otno6enia. Predi mesetz ni se rodi i sin. Partniorat mi ima6e mnogo otdavna jelanie da se razvede, no dokato biahme v Bulgaria be6e zapla6van sas samoubiistvo ot strana na da6teria si (19g.) - taka i ne posmia da podade molba. Sega, sled rajdaneto na sina ni, ne6tata izglejdat dosta promeneni i toi otnovo nastoiava za razvod po vzaimno saglasie. Estestveno saprugata mu kategori4no otkazva i zaiaviava, 4e 6te proto4i deloto s godini. Tia e naiasno, 4e toi ima rabota i angajimenti tuk i 4e vsiako zavra6tane do Bulgaria 6te kostva mnogo vreme, sredstva i nervi. Vaprosat mi e do kakva stepen edno brakorazvodno delo moje da se proto4va i dali sada 6te vzeme predvid fakta, 4e partniorat mi ot 3 godini ne se e zavra6tal v rodinata ni (period na fakti4eska razdiala)?
Blagodaria predvaritelno na vsi4ki!
emma
Нов потребител

Мнениеот rmartinova » 19 Авг 2006, 22:25

V BG ima advokati, koito da se zaemat s deloto. Ne e neobhodimo faktichesko prisystvie na myja vi. Dali sypruzite sa vyv fakticheska razdiala e ot znachenie. Ako reshi syprugata da bavi delata, nikoi ne moje da ia spre. Moiat po-skoro nejuridicheski syvet e da se opita otnovo da razgovaria s neia i da se reshi razvodyt da stane po vzimno syglasie i da ne se stiga do sydebni voini. Ot skoro ima posrednici, narecheni - mediatori, koito sa hora, koito mogat da sydeistvat v takiva sluchai i kato nezavisimi hora da pomognat za namirane na nai-dobroto reshenie. Imaite predvid, che tazi jena e naranena i tia shte tyrsi otmyshtenie. Triabva da byde ubedena, che razvod shte ima,nezavisimo dali iska ili ne.
rmartinova
Младши потребител

Мнениеот ilen1971 » 19 Авг 2006, 23:42

Подаде ли се молба за развод, такъв ще има.Имаше един закон, че ако не живеят няколко години заедно развода се дава, но незнам колко бяха.Знам, че щом си наеме адвокат приателят Ви, на делата се явава адвоката.Приятелят Ви може да не се явява.Знайте,че всеки адвокат съветва за взаимно съгласие.Аз те разбирам напълно, защото минах по този път.Чудя се как може да знаеш, че някой не те иска и да се натискаш безмислено.Казва се ..........Успех и бъдете щастливи.
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 20 Авг 2006, 09:05

На първо време нека приятелят Ви да припознае роденото от Вас дете,ако не го е сторил до сега.

За припознаване в България вижте Семейния кодекс-можете и от сайта на Lex.bg.
[/b]
gosho72
Потребител

Мнениеот rama » 20 Авг 2006, 10:16

priqtelqt wi da si angagira advokat i da podade molba za razwod.
da se qwi samo na pyrwoto zasedanie. sled tova advokatyt 6te go predstavlqva.
ima i imu6testveni vyprosi, koito se obsygdat predvaritelno.
rama
Потребител

Мнениеот emma » 20 Авг 2006, 14:30

O6te vednaj blagodaria za otgovorite i za vnimanieto.
Otnosno pripoznavaneto - to e fakt ot samoto na4alo. Drug e vaprosa, 4e me nakarahte da se zamislia otnosno imu6testvenite pretentzii. Do kolkoto sam zapoznata, spored bulgarskoto zakonodatelstvo vsi4ki pari4ni sredstva vlojeni v bankovi smetki i pridobiti po vreme na braka sa saprujeska sasobstvenost. Nie s partniora mi rabotim mnogo i smeia da tvardia, 4e az sam absolutno ravnostoina v razmera na spestiavaniata ni, koito tuk sa vlojeni v "joint account"(smetkata e ob6ta i tituliari sme dvamata).Spored tuka6noto zakonadelstvo pari4nite sredstva v tazi smetka sa samo na6i - za6toto e dokazuemo, 4e az sam vlagala ravnostoiino pari i nikoi ne moje da ima pretentzii. Dali oba4e saprugata na partniora mi moje da se nabavi s tazi informatzia za sa6testvuvaneto na tazi smetka i da pretendira, 4e polovinata e neina? Samo se molia da ne e taka, za6toto znaia, 4e parite ne sa nai-vajnoto v jivota, no sa6to taka znam kolko trudno sa spe4eleni i kakvi li6enia sam prejiviala za da podsiguria bude6teto ni do izvestna stepen...
emma
Нов потребител

Мнениеот emma » 20 Авг 2006, 14:30

Otnosno pripoznavaneto - to e fakt ot samoto na4alo. Drug e vaprosa, 4e me nakarahte da se zamislia otnosno imu6testvenite pretentzii. Do kolkoto sam zapoznata, spored bulgarskoto zakonodatelstvo vsi4ki pari4ni sredstva vlojeni v bankovi smetki i pridobiti po vreme na braka sa saprujeska sasobstvenost. Nie s partniora mi rabotim mnogo i smeia da tvardia, 4e az sam absolutno ravnostoina v razmera na spestiavaniata ni, koito tuk sa vlojeni v "joint account"(smetkata e ob6ta i tituliari sme dvamata).Spored tuka6noto zakonadelstvo pari4nite sredstva v tazi smetka sa samo na6i - za6toto e dokazuemo, 4e az sam vlagala ravnostoiino pari i nikoi ne moje da ima pretentzii. Dali oba4e saprugata na partniora mi moje da se nabavi s tazi informatzia za sa6testvuvaneto na tazi smetka i da pretendira, 4e polovinata e neina? Samo se molia da ne e taka, za6toto znaia, 4e parite ne sa nai-vajnoto v jivota, no sa6to taka znam kolko trudno sa spe4eleni i kakvi li6enia sam prejiviala za da podsiguria bude6teto ni do izvestna stepen...
emma
Нов потребител

Мнениеот emma » 20 Авг 2006, 14:31

emma
Нов потребител

Мнениеот emma » 20 Авг 2006, 14:40

Pripoznavaneto e fakt, no me nakarahte da se zamislia za pari4nite pretentzii. Vsi4kite ni spestiavania tuk sa vlojeni v "joint account" - tituliari na smetkata sme dvamata i az imam ravnostoen dial, tai kato e dokazuemo 4e sam vlagala ravnostoiino. Spored tuka6noto zakonodatelstvo nikoia treta strana nemoje da ima pretentzii, za6toto tazi smetka e samo na6a. Dialovete podlejat na naslediavane. Dali saprugata na partniora mi moje da se dobere do tazi informatzia za sa6testvuvaneto na tazi smetka i da ima pretentzii, 4e polovinata e neina? Znam, 4e parite v nikakav slu4ai ne sa nai-vajnoto na tozi sviat, no 6te e mnogo jalko moiat trud da bade ograben i vsi4ki li6enia koito sam iztarpiala da badat naprazni...
emma
Нов потребител

Мнениеот emma » 20 Авг 2006, 14:42

Pripoznavaneto e fakt, no me nakarahte da se zamislia za pari4nite pretentzii. Vsi4kite ni spestiavania tuk sa vlojeni v "joint account" - tituliari na smetkata sme dvamata i az imam ravnostoen dial, tai kato e dokazuemo 4e sam vlagala ravnostoiino. Spored tuka6noto zakonodatelstvo nikoia treta strana nemoje da ima pretentzii, za6toto tazi smetka e samo na6a. Dialovete podlejat na naslediavane. Dali saprugata na partniora mi moje da se dobere do tazi informatzia za sa6testvuvaneto na tazi smetka i da ima pretentzii, 4e polovinata e neina? Znam, 4e parite v nikakav slu4ai ne sa nai-vajnoto na tozi sviat, no 6te e mnogo jalko moiat trud da bade ograben i vsi4ki li6enia koito sam iztarpiala da badat naprazni...
emma
Нов потребител

Назад към Семейни казуси