- Дата и час: 19 Дек 2024, 18:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба след развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Делба след развод
Разведен съм от 3 години. В СИО останаха недвижими имоти. Бившата ми съпруга дари своята идеална част на децата ми, като си учреди пожизнено право на ползване. Има ли възможност да осребря собствената си идеална част, дори под пазарни цени? Моля, препоръчайте ми адвокат, имал практика в подобни казуси.
- GGG62
- Младши потребител
Това не е ничия глупост, съществува такава възможност да се подаде иск за развод, без да се иска подялба на вещите, които се намират в СИО. Не знам и от кой град сте, за да ви препоръчам адвокат... но при всички случаи вариантите са следните: 1. или ощастливявате децата си и им прехвърляте и своята идеална част от общите имоти 2. или правите делба /в най-добрия случай доброволна/ , все пак много зависи и от целта на занятието, по-добре се консултирайте подробно за подходящите стъпки!
Последна промяна janetastoimenova на 28 Сеп 2006, 10:16, променена общо 1 път
- janetastoimenova
- Младши потребител
Благодаря на всички, отговорили ми. От София съм, и наистина се нуждая от добър адвокат, работил по подобни казуси. Имотите са поделяеми, но кой, кога и как извършва подялбата???
- GGG62
- Младши потребител
Имате два варианта-доброволна и съдебна делба.На къде ще се ориентирате ?
Доброволната делба за недвижим имот се извършва писмено посредством договор с нотариална заверка на подписите.
Съдебната делба е сложно производство-уредено в ГПК.
Доброволната делба за недвижим имот се извършва писмено посредством договор с нотариална заверка на подписите.
Съдебната делба е сложно производство-уредено в ГПК.
- gosho72
- Потребител
Предполагам, че ще се отиде на варианта съдебна делба. Знаете ли приблизителните срокове на такава процедура?
Чувах за фирми, които са готови да изкупуват подобни идеални части, естествено с добър дискаунт. Дали има нещо реално в това?
Чувах за фирми, които са готови да изкупуват подобни идеални части, естествено с добър дискаунт. Дали има нещо реално в това?
- GGG62
- Младши потребител
1. Делбата трябва да е между Вас и децата Ви, след като те вече са собственици на идеалната част, принадлежала на съпругата Ви. 2. При така учреденото пожизнено право на ползване... доста неизгодно ще осребрите Вашите части (изкупуването на подобни имоти, части и т.н. е организирано от лица със съмнителна репутация...). От гледна точка на хуманноста, най-подходящо е да предложите на децата си да откупят от Вас частите Ви, ако не доброволно - по съдебен ред. Не искате възлагане, а само делба. Вещо лице остойностява дела Ви, ако никой не пожелае възлагане - имота отива на публична продан и Вие ще си получите парите. Срокове - най-разнообразни. При обжалване (имайте предвид, че производството е двуфазно) - от 2 до 10 години. Съжалявам за последното изречение, но това е действителноста. Успех!
- wit
- Младши потребител
Доброволна делба ще бъде невъзможна по емоционални причини, а съдебна делба ще отнеме прекалено дълго време, с което аз не разполагам. Поради това търся организация или адвокатска кантора, която да разреши случая в разумно време.
- GGG62
- Младши потребител
Какво ще кажете за медиация? Там ще вентилират емоциите и ще ви доведат до някакво взаимноприемливо и компромисно разрешене, стига все пак да има добра воля от всички страни... "Разумни" е най-обтекаемото понятие, което съм чувала, но с помощта на медиатор ще е далеч по-бързо, от влизане в дебрите на съдебната система. Опитайте. Ако имате нужда от подробности - питайте - да не изливам ненужна информация във форума.
- wit
- Младши потребител
Нямам и най-бегла представа за какво говорите. Ако наистина има някакъв шанс за изход от положението, ще бъда благодарен да го споделите с мен или да ми препоръчате човек, който би го направил .Може и не във форума /agrovill@agrovill.com/
- GGG62
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|