начало

Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ Сарафов поиска имунитета на Лена Бориславова, но и на още петима от двете ДПС, „Възраждане“ и МЕЧ

Относно издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно издръжка на дете

Мнениеот diva777 » 12 Окт 2006, 16:53

Здравейте,
имам нужда от помощ!
Имам въпрос свързан с издръжка на дете.
Разведена съм от няколко месеца и родителските права са присъдени на мен.Развода е по взаимно съгласие.Бащата е длъжен да плаща издръжка по 100 лв.на месец, който не превежда.
Но иска от мен писменно да се откажа от издръжката, в противен случай ще ме съди за намаляване на същата.Има ли право на това?
Другия въпрос е, има ли право да ме съди за родителски права, толкова скоро след развода?
Предварително благодаря за информацията!
diva777
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 12 Окт 2006, 22:55

Отказът от издръжка от Ваша страна е нищожен-т.е не поражда каквото и да е правно действие.Такава е разпоредбата на чл.88 от СК

Редното е да разясните на бившия Ви съпруг,че одобреното споразумение за допускане на развода по чл.100 от СК е неатакуемо по исков ред.А също така,че е неотменимо от датата на постановяване.

Изменение в упражняването на родителските права може да настъпи по условията на чл.106,ал.5 от СК.За това е необходимо съществено изменение на обстоятелствата:влошаване на Вашето положение-изпадане в невъзможност за упражняване на родителските права,или при наличие на виновно поведение - неполагане на грижи за детето.В случая обаче това едва ли е налице.

Напомнете му също така,че относно неизплащане на дължимата издръжка имате възможност от Ваша страна да заведете изпълнително дело.Чрез същото дължимите суми по издръжката ще бъдат събрани по един не много приятен за него начин. :lol:
gosho72
Потребител

Мнениеот diva777 » 13 Окт 2006, 12:31

Благодаря!
diva777
Нов потребител

Назад към Семейни казуси