начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

подялба на имущество по време на брак или развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на имущество по време на брак или развод

Мнениеот djacky » 28 Дек 2006, 13:06

По време на брак купувам жилище спомоща на родителите ми.Как може този имот при евентуален развод, да си остане мой?Ако го напиша дарение от родители как мога да го опазя от претенциите на брат ми/от 6г.не живее в Бъл-я/
Казаха ми,че ако имам своя фирма е възможно да си запазя имота стига да не е ЕТ;
djacky
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 29 Дек 2006, 03:51

Толкова много работи са Ви казали,че сте се загубили в огромното количество информация.
Апартамента,ако не е получен от Вас като дарение попада под режима на СИО /бездялов съсобственост и на двамата съпрузи/.Няма как да го "напишете" дарение,ако вече сделката е изповядана като продажба.
Ако ли пък сделката все още не е изповядана можете да я оформите като дарение,стига наистина жилището да Ви се дарява от родителите .Този път съпруга няма да има права върху имота,но при откриване на наследството вашия брат може да "си потърси" запазената част от наследството,ако се окаже ,че същата му е накърнена.А възстановяването на запазената част се извършва или чрез изплащане на парична компенсация ,или чрез разваляне на договора за дарение.
Това,което са Ви казали за фирмите е вярно.Особеното тук е,че фирмата не трябва да е ЕТ,а също така и ,че жилището да се води като материален актив на самата фирма-а не на съпругата като физическо лице.Разбира се нежелания съпруг не следва да има каквото и да е участие във фирмата .
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот ana_maria » 03 Яну 2007, 08:47

Разбирам от въпроса Ви, че сделката не е изповядана.За да запазите апартамента от чужди претенции, регистрирайте си ЕООД. Купете на името на фирмата- така нито съпруга, нито брат Ви ще могат да претендират.
ana_maria
Младши потребител

Назад към Семейни казуси