начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

НАПРАВИ ДОБРО ЗА ЕДНО ДЕТЕ!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАПРАВИ ДОБРО ЗА ЕДНО ДЕТЕ!

Мнениеот marter » 04 Яну 2007, 10:08

:roll: Кой иска да направи едно добро дело? Казусът е следния: В момента тече дело за развод по взаимна вина. Минали са три заседания. Ищец е съпруга, представляван от дългогодишен адвокат по семейно право (бивш прокурор). Ответникът - съпругата - е без представител и се опитва да се защити сама. Тя има претенции, че вината за разторгване на брака е изключително на ищеца, тъй като той въобще не се грижи за семейството си продължително време. Ищецът е осъден да плаща издръжка на детето (първоначално по 75 лв., а след последното увеличение - по 105 лв. месечно със запор на трудовото възнаграждение). Детето е с детска церебрална парализа и бронхиална астма. Нуждае се от постоянна рехабилитация и грижи. Слава Богу интелектуално е добре и на три годинки вече се опитва да настигне връстниците си (Недоносено е. Води се "дете в риск".). Бащата въобще никога не се е интересувал от детето и жената-нито от лекуващите лекари, нито от нуждите и развитието на детето, въпреки че все пак официално е уведомен за състоянието му. Не е бил нито в родилния дом, нито пък е споделил болката и страданието на съпругата си по това, дори не е оказал и морална подкрепа. Протоколите от заседанията са преправени. Жената има претенции и за имущество7 къща, която е била в груб строеж, но е довършена по време на брака, кола, която е изплащана със заем по време на брака, да ползват къщата с детето и т. н. Та... ТЪРСИ СЕ много опитен и кадърен адвокат, който да довърши делото за развод, без заплащане на хонорар. Следващото заседание е на 15.01.2007г.Моля да пишете на адрес: marter@lex.bg или marter@dir.bg Благодаря!!!
marter
Потребител

Re: НАПРАВИ ДОБРО ЗА ЕДНО ДЕТЕ!

Мнениеот donna » 04 Яну 2007, 11:07

Защо не поиска да и се предостави правна помощ по закона за правната помощ.

По граждански дела правна помощ се предоставя в случаите, когато въз основа на представени доказателства от съответните компетентни органи съдът прецени, че страната няма средства за заплащане на адвокатско възнаграждение. Преценката си за това съдът формира, като вземе предвид:
1. доходите на лицето или семейството;
2. имущественото състояние, удостоверено с декларация;
3. семейното положение;
4. здравословното състояние;
5. трудовата заетост;
6. възрастта и
7. други констатирани обстоятелства.

Имайте предвид ,че имушествените отношения свързани дялове на съпрузите от имуществото , по голям принос ,дарения и др. ще се решават в отделно производство .
donna
Старши потребител

Мнениеот marter » 04 Яну 2007, 12:59

Защото все пак майката работи в сферата на бюджета и реално брутните доходи с "13 заплата" плюс издръжката на детето ще надвишат дохода, т. е. няма да отговаря на условията за безплатна правна помощ. :( Реално жената предпочита да даде тези пари за рехабилитация и лечение на детето, тъй като това е жизнено важно за него. Освен това наистина е необходимо много добър и кадърен адвокат в тази сфера. :cry:
marter
Потребител

Мнениеот Karalymova » 04 Яну 2007, 13:30

marter написа:Защото все пак майката работи в сферата на бюджета и реално брутните доходи с "13 заплата" плюс издръжката на детето ще надвишат дохода, т. е. няма да отговаря на условията за безплатна правна помощ. :( Реално жената предпочита да даде тези пари за рехабилитация и лечение на детето, тъй като това е жизнено важно за него. Освен това наистина е необходимо много добър и кадърен адвокат в тази сфера. :cry:

Уважаема госпожо,
трябва да ви уведомя обаче, че адвокатите не работят на заплата :!: Те живеят от това, което клиентите им заплащат срещу положения труд и също имат деца и семейства :!: Някои от тях също заплащат рехабилитации и лечения на децата си. :twisted: Тази майка дали ще се съгласи да работи без заплата, защото нечие друго детенце има нужда :?: Как не ви е срам!!!
За справка: темата за адвоката и начина на употреба :idea:
rara avis in terris
Karalymova
Младши потребител

Мнениеот alexa1982 » 04 Яну 2007, 14:31

Абе жената пита за помщ то ти го обарна в пари! А защо не някой да защитава в съда жената без пари! май си се комерсиализирала нещо. Отвращават ме хора,който мислят само за собствената си облага. Я се постави на неино място...... Май няма да ти е много добре нали?
alexa1982
Младши потребител

Мнениеот donna » 04 Яну 2007, 14:45

alexa1982 написа:Абе жената пита за помщ то ти го обарна в пари! А защо не някой да защитава в съда жената без пари! май си се комерсиализирала нещо. Отвращават ме хора,който мислят само за собствената си облага. Я се постави на неино място...... Май няма да ти е много добре нали?

alexa1982 тук не си права ,но като завършиш тогава ще коментираш.
Вярно е че водя дела про боно но избирателно аз си знам критерия.Това не от тая категория.Тая жена да си плаща за адвокат,ако иска такъв ,след като смята ,че няма да мине по ЗПП.
Първо много е грозно да използваш детето с цел другите да се чувстват длъжни .Това ми прилича на картичките по 2 лв дето ми раздават по автобусите с цел състрадателност има дни дето пътувам вс. ден ,аз ще реша дали ще си купя или няма.
Това дете е с церебрална парализа ,което означава ,че е с ТЕЛК тая жена получава и една сума по ЗИХУ /около 115 лв месечно бяха мисля не ми се рови /за него + др. придобивки ,+ един месец ако не се лъжа рехабилитацията е безплатна в мед. заведение /е не във вс. в кои виж на стр . на НОИ / + някои др. помощи ,кото мисля двоини бяха по ЗСПД има и др. но сега не ми се рови.

Така ,че alexa1982 преди да напишеш нещо мисли -Жената има претенции и за имущество"...къща, която е била в груб строеж, но е довършена по време на брака..".Това е едно доста интересно и не до там просто казусче ,та някой да се хване да го работи про боно едва ли .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси