начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

продажба на имот на лице, което е под пълно запрещение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на имот на лице, което е под пълно запрещение

Мнениеот jodab » 11 Яну 2007, 18:25

Някой може ли да ми каже от каде да намеря примерна разработка за договор за продажба на недвижим имот със продавач лице което е под пълно запрещение, някакъж казус ме интересува.
Благодаря предварително!
jodab
Нов потребител

Re: Нотариален акт за продажба на имот

Мнениеот gdobrev » 12 Яну 2007, 17:28

jodab написа:Някой може ли да ми каже от каде да намеря примерна разработка за договор за продажба на недвижим имот със продавач лице което е под пълно запрещение, някакъж казус ме интересува.
Благодаря предварително!

Колега, от небето ли падаш? След като едно лице е под пълно запрещение, то същото следва да е поставено под такова от съда и да му е назначен попечител. Именно попечмителя извършва правни действия от името и за сметка на запретения. Прочети в семейният кодекс какво значи пълно и ограничено запрещение.
Имаш, още малко да учиш. Как те е пуснала проф.Лиляна Ненова на изпита по семйно право?
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 12 Яну 2007, 17:59

Аз пък все си мислех, че при поставяне под пълно запрещение се назначава не попечител, а настойник /чл.109 от СК/, ама... нейсе. Колега, по- спокойно, укротете топката и смекчете тона към нас, останалите нещастни участници във форума, че ни е трудно и без друго да се справяме с материята по Семейно и други права... Когато накой пита е редно другият му отговаря и няма нужда да се нападаме взаимно.
На задалия въпроса- нямате ли форма на Нотарианел акт със страна по сделката малолетен? Бихте могли отчасти да го ползвате плюс съдебното решение за поставяне под пълно запрещение. Неговото положение е като на малолетен, представлява се от настойника.
Julyan
Потребител

Мнениеот D.Mihova » 12 Яну 2007, 18:13

Нотариалния акт е като всички други, но там където се посочва поставеният по дълно запрещение се поставя формулата: "лицето Х, в качеството си на настойник на У" или пък "У, представляван от настойника си Х". Необходимо е да се цитира също така и разрешението, което районния съд е дал за разпореждането с имота.
D.Mihova
Младши потребител

Мнениеот jodab » 12 Яну 2007, 21:22

Благодаря на колегите които се отзоваха и дадоха примерни идеи за решение на въпроса, а на dgarbev няма смисъл да му обяснявам при кой съм държал семейно право и кои са попечители или настойници, както и да е важното е да си помагаме все пак :)
jodab
Нов потребител

Назад към Семейни казуси