начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Имам бебе от мьж,който го припозна

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот divain » 24 Яну 2007, 15:27

А какво ще стане при наследяване по закон ? Да предположим , че майката има брат или сестра !?
Май е по-добре дядото да стане попечител или настойник ,а не осиновител.
Така поне мисля аз . :roll:
divain
Потребител

Мнениеот portokal » 24 Яну 2007, 15:40

Не става настойник или попечител. За целта трябва и двамата родители да са починали, поставени под запрещение или лишени от родителски права.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот divain » 24 Яну 2007, 17:00

:oops: Съжалявам . Неправилно cut и paste :oops: Из записките ми : "Логично е, когато и двамата родители са починали,тогава дядото и бабата да осиновят внука, защото тогава внукът няма да стане брат на баща /или майка /си фактически. Другата хипотеза, когато само един родител е починал, е спорна, защото внукът става брат или сестра на своя жив: родител. При наследяване по закон отношенията между тях ще се променят. При тази хипотеза е по-добре бабата и дядото да станат попечители или настойници, а не осиновители. ".... и като се има предвид условията за учредяване на настойничество и попечителство :oops:
divain
Потребител

Oсоновяване

Мнениеот Astera » 24 Яну 2007, 23:07

Благодаря на всички,които ми помогнаха да разбера как фактически стоят нещата и това ще ми помогне много да не допусна някой прибьрзани действия,които бих допуснала без Вашите сьвети.Специани блгодарноси за kidio 7 и portokal
Astera
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси