начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

ПИТАНЕ???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПИТАНЕ???

Мнениеот ALEX33 » 30 Яну 2007, 12:17

Здравейте!Бившият ми сърпуг заведе дело за увеличаване на режима на срещи с детето.Датата на делото е насрочена,но точно тогава ми се налага пътуване извън страната.Бих искала да попитам моето пресъствие задължително ли е ?Как се процедира в такива случаи и изобщо в мой ущърб ли е ,ако не пресъствам лично?
Благодаря предварително!
ALEX33
Младши потребител

Мнениеот gery » 30 Яну 2007, 13:21

По мое мнение е хубаво да присъствате. Ако примерно ви предстои служебно пътуване, снабдете се със служебна бележка от работодателят, че няма възможност да отмените пътуването и че на тази дата ще бъдете в командировка в чужбина. После пуснете молба за отлагане на делото! Съдът би следвало да уважи това ваше искане, ако нямате ангажиран адвокат. Другият вариант е да ангажирате адвокат, който да се яви. Неявяването ви не е пречка за даване ход на делото тъй като видно сте редовно призована, предполагам, че призовката ви е връчена в срок.
gery
Потребител

Мнениеот ALEX33 » 30 Яну 2007, 13:39

Благодаря!Имам адвокат ,но едва след 3 дни ще мога за обсъдя с него това и затова питах и тук.Предполагах,че може с упълномощен адвокат.Мислите ли,че това прави лошо впечатление или за съда няма никакво значение?!
ALEX33
Младши потребител

Мнениеот lidi07 » 30 Яну 2007, 13:56

ALEX33 написа:Мислите ли,че това прави лошо впечатление или за съда няма никакво значение?!

Не, щом имате уважителна причина да отсъствате, удостоверено със съответен документ.
Законът защитава зрящите, а не спящите.
lidi07
Младши потребител

Мнениеот ALEX33 » 30 Яну 2007, 14:10

lidi07 написа:
ALEX33 написа:Мислите ли,че това прави лошо впечатление или за съда няма никакво значение?!

Не, щом имате уважителна причина да отсъствате, удостоверено със съответен документ.

Притеснява ме,че пътуването ми не е служебно,за да представя документ.Делото е много важно за мен,но и това пътуване е също така важно и не бих искала да го пропусна.Иска ми се да намеря най-удачния вариянт в тази ситуация...
ALEX33
Младши потребител

Назад към Семейни казуси