начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

имущество при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имущество при развод

Мнениеот brenda » 12 Фев 2007, 17:06

Омъжена съм повече от 10 г., преди 7г. от общината където живея ни дадоха жилище тъй като бяхме крайно нуждаещи се. Две години по късно закупихме жилището изцяло с пари на моята майка. Предстои ми развод съпруга ми има претенции за половината жилище но аз не съм съгласна тъй като цялата сума за това жилище е дадена от мен и мога да ог докажа с документи от банки и т н. и не съм съгласна да давам никаква част от жилището тъй като е единствено за мен и искам да остане за детето ми. Какво ще ме посъветвате?
Последна промяна brenda на 01 Май 2007, 13:45, променена общо 1 път
brenda
Младши потребител

Мнениеот Sarra » 12 Фев 2007, 17:18

Обърнете се за правен съвет към адвокат, вписан в Адвокатска колегия.
Sarra
Потребител

Мнениеот eti_6 » 12 Фев 2007, 20:13

Жилището наистина може да остане само Ваше.
Добре е, че споделяте проблема си, но наистина Ви трябва адвокат.
eti_6
Младши потребител

Мнениеот brenda » 12 Фев 2007, 21:47

Благодаря за отговрите. Разбира се ,че ще се консултирам и с адвокат нали все пак ще се развеждам 8) Просто исках да съм подготвена какво да очаквам .Сега ми остава трудната задачка да намеря добър адвокат с опит по такива дела. Ще съм благодарна ако ми препоръчате такъв на лични .
brenda
Младши потребител

Мнениеот brenda » 13 Фев 2007, 18:29

Мой пропуск съжалявам не уточних преди - от София съм. Благодаря.
brenda
Младши потребител

Мнениеот 666666 » 15 Фев 2007, 23:32

Първо трябва да се разведете. След като влезе в сила решението за прекратяване на брака разполагате със срок от 1 година, за да заведете иск за определяне на по-голям дял от общото имущество. Може да претендирате и изцяло личен принос за придобиване на жилището. Трябва да можете да докажете претенциите си за по-големия или изцяло личния принос. Внимавайте със срока, защото след изтичането му губите това право. Имала съм такива дела, става дума за доказване, за сложни процедури и материя и в крайна сметка за голям житейски и имуществен интерес.
666666
Младши потребител

Мнениеот doxa » 22 Фев 2007, 19:35

Imu6testvoto e li4no,za6toto e pridobito sas sredstva na va6ata maika,tezi sredstva ne vlizat vav SIO,te sa li4na individualna sobstvenost kadeto savmestnij prinos e izklu4en,saprugat vi nemoje da pretendira nikakva 4ast ot tova imu6testvo,no vie trjbva da dokajite proizhoda na sredstvata,4e sa li4no ot maika vi,za6toto prezumpcijta za SIO e oborima,uspeh.
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот brenda » 22 Фев 2007, 22:47

Много ме обнадеждихте благодаря Ви!
Да поясня за произхода на парите-майка ми си продаде гарсониерата за да ми купи жилището . Тя плати жилището ми по банков път от своята сметка прехвърли директно парите на общината за което има всички необходими документи на нейно име/В това жилище даже обзавеждането е купено с нейни пари за което разбира се има съответните документи. Единствено електроуредите са купени от съпруга ми, но аз и нямам никакви претенции за тях/Затова не съм съгласна да деля абсолютно нищо и държа жилището да си остане на мен и детето.
brenda
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 09 Авг 2007, 13:08

Колеги, тази жена, питащата, явно ни прави на глупаци....не й отговаряйте, вижте, че е заляла форума с какво ли не.....
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси