начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Какво да предадем на децата си, ако нямаме ценностите!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да предадем на децата си, ако нямаме ценностите!

Мнениеот emokosara » 19 Апр 2007, 21:58

Здравейте, не знам дали това е правилното място от където мога да получа Човешко и Юридическо мнение или съвет по проблема който ме убива месеци наред вече.
Ценя и уважавам мнението и мирогледа и на майката и на бащата. Аз съм баща и апелирам за помощ от всякъде защото съм много отчаян като си гледам дечицата изостанали и граничещи с олигофренията. Болно е, че един родител го казва, но помогнете да спася децата си. Нашите деца \казвам нашите защото те са плод на мен бащата и на моята съпруга майка\ не знаят да гледат детски филмчета и приказки защото майка им смята, че това е вредно за тяхната психика, нашите деца не знаят какво е палачинка и сладко защото тяхната майка смята, че това е вредно, Нашите деца мразят супи, защото майка им мрази супите. Нашите деца познават само салама и гола филия хляб. Нашите деца не могат да дъвчат дъвки защото те са токсични. Децата ни не могат да си мият ръцете преди и след ядене защото тяхната майка не се е погрижила те да се научат. Нашите деца мразят думата извинявай, защото майка им не познава тази дума. Нашите деца не се лекуват по нормален път, както всички останали деца и възрастни тоест по лекарско предписание, а със самолечение и зелена енергия. Ще се запитате къде съм бил през всичкото това време, ще ви кажа! Бях в чужбина за да мога да усигуря един по висок стандарт на живот на нея и на децата. Връщаики се, през отпуските които съм имал и сега освен това което вече изброих, установих че децата ме мразят. Не че не ме познават, а мразят защото бягаха панически от мен. Когато се върнах и по настоятелно се опитах да променя всичко това получих две неща, Първо децата разбраха, че аз не съм страшилището, натрапвано от майка им \ за което благодаря на Бог \ и второ депозирана искова молба за развод. Така че и в този момент аз отново не съм със семейството си.
Бих разяснил всички подробности за които ме запитате.
Изчетох всичко което пише във форума и не искам да вляза в категорията - Бащи изоставили децата си. Защото явно след развод, когато Майката спечели правата, пречи или възпрепятства на свижданията, говори-настройва децата против бащата идва време когато у децата остава чувството че са изоставени от бащата. Аз не само, че не искам това, но искам да възпитам и предам ценностите, които всяко дете трябва, да има за да израстне пълноценен човек. Вече знам, че Темида защитава правата на майката, но ако някои от вас има опит и знания и смята, че моята кауза е правилна за възпитанието на децата моля да помогне.
Благодаря Ви!
emokosara
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 20 Апр 2007, 01:42

Не разбрах имате ли развод вече или не ?

Ако нямате,но Ви предстои по-добре си намерете стабилен адвокат.наистина ще е трудно да убедите съда да остави децата при Вас,независимо,че имате добро материално положение.

Ако пък имате вече развод изчакайте известно време,като си спазвате родителския контакт.В удобен момент можете да предявите иск пред районен съд за промяна в родителските права.но и там си е трудничко за доказване.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот potrebitel » 20 Апр 2007, 08:21

Първо да ви кажа, че това не е форум от типа " Искрено и лично ".Могат да се кажат много неща като например някой накара ли ви на сила да сключите брак със съпругата си. Както казва един върховен съдия в една книга, защо никой не ни пита, когато сключва брак, а не може да се разведе без решение от съда...

Ако се замислите, има смисъл.
Но това са приказки, които не ни вършат работа във вашия случай.

За начало - напишете от кой град сте.
potrebitel
Потребител

Мнениеот emokosara » 20 Апр 2007, 17:52

Благодаря Ви, за отзивчивоста!
В момента аз все още нямам развод. Минало е едно дело, в което ни запитаха дали можем да се помирим, след това преминахме към привременните мерки за децата.
Адвокат имам, според юристи тя е един от най-добрите, но в малкият град Силистра, консервативното мислене се разчупва много трудно, освен това всички се познават. Прав сте за материалното ми състояние, аз не мога да искам повече, но не мисля, че то е от значение за духовното и морално израстване на децата.
Що се отнася до срещите с децата, напълно съм съгласен с Вас, но ми е много трудно до поддържам такива, първо защото ми беше отказана от майката такава, за петте дни по съдебно решение за пролетната ваканция и сега третата събота, която е утре и второ, защото аз живея и работя в Варна, а те са в Силистра. Когато разговарям по телефона с дъщеря ми сега, детето ми казва, че иска да дойде, но мама не я пуска, което е ярък знак тя неправомерно въздейства върху детската психика на детето.
Адвокатът ми каза, че ако намеря подобно дело в съдебната практика, тя би могла да промени нещата в моя полза. Но аз не знам от къде да търся такова дело. Затова моля за помощ. Не съм искал това да прилича на Искренно и Лично. Аз не виждам друг начин за да изразя нещата.
Благодаря Ви още веднъж!
emokosara
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Апр 2007, 18:01

"Адвокатът ми каза, че ако намеря подобно дело в съдебната практика, тя би могла да промени нещата в моя полза. Но аз не знам от къде да търся такова дело. Затова моля за помощ. Не съм искал това да прилича на Искренно и Лично. Аз не виждам друг начин за да изразя нещата.
Благодаря Ви още веднъж!"

Какво дело ,каква практика ,ама що вие ще търсите ....нещо не схващам.........
donna
Старши потребител

Мнениеот emokosara » 20 Апр 2007, 18:24

Има в предвид,че ако в практиката на съдебната система има едно такова спечелено дело от бащата, визирайки дългото ми отсъствие от България и ниската възраст на децата, би било по лесно за хода на моето дело.
emokosara
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Апр 2007, 18:34

emokosara написа:Има в предвид,че ако в практиката на съдебната система има едно такова спечелено дело от бащата, визирайки дългото ми отсъствие от България и ниската възраст на децата, би било по лесно за хода на моето дело.

Господине ,житието битието го доказва това-нисък стандарт народа по чужбина праща пари , за да може майката да отглежда децата си и те да живеят добре.
От съд се иска ,вие искайте ,докажете че не сте ги забравили тука праща ли сте пари ,колети и какво то и да е там ........бъдете упорит.
donna
Старши потребител

Мнениеот emokosara » 20 Апр 2007, 18:43

Всеобщата съдебна практика,която е приета в България, тоест че майката и само тя е годна да възпитава деца, Съдът дори и да е благоразположен към бащата в различните дела, се произнася в полза на майката, базирайки се именно на тази презумция. Касто един баща може да нанесе травми на едно дете, така и една майка може да нанесе такива, че и по тежки.
emokosara
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Апр 2007, 18:44

emokosara написа:Всеобщата съдебна практика,която е приета в България, тоест че майката и само тя е годна да възпитава деца, Съдът дори и да е благоразположен към бащата в различните дела, се произнася в полза на майката, базирайки се именно на тази презумция. Касто един баща може да нанесе травми на едно дете, така и една майка може да нанесе такива, че и по тежки.

Е чак пък всеобща не е ...........
donna
Старши потребител

Мнениеот emokosara » 20 Апр 2007, 19:01

Пращал съм всичко това което изредихте, но за съдът това не е достатъчно. Бащата е длъжен да изпраща, а майката злоупотребявя, с децата си, като залага подаръците в заложни къщи и търси облаги само за себе си, както е в моят случай. Слагам на равна нога майки и бащи, които ощетяват собствените си деца, според мен и според много хора, които имат съвест, такива родители не са годни да възпитават и да предават ценностите в живота на децата си. Тук не става въпрос кой е майката или бащата. Съдът е органа, който би трябвало да прецени, къде децата ще израстнат щастливи, въспитани и горди от това което са.
emokosara
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Апр 2007, 19:11

emokosara написа:Пращал съм всичко това което изредихте, но за съдът това не е достатъчно. Бащата е длъжен да изпраща, а майката злоупотребявя, с децата си, като залага подаръците в заложни къщи и търси облаги само за себе си, както е в моят случай. Слагам на равна нога майки и бащи, които ощетяват собствените си деца, според мен и според много хора, които имат съвест, такива родители не са годни да възпитават и да предават ценностите в живота на децата си. Тук не става въпрос кой е майката или бащата. Съдът е органа, който би трябвало да прецени, къде децата ще израстнат щастливи, въспитани и горди от това което са.

Е не е точно тъй ,съдът не се е произнесъл ,докажете това което казвате ........,не обвинявайте съда ,всяко дело си е отделно за себе си.
donna
Старши потребител

Мнениеот emokosara » 20 Апр 2007, 19:30

Аз въобще не обвинявам Съдът, а казвам,че когато има спор, именно Тай е инстанцията, която може да разреши спорът справедвиво. Аз един баща, не мога да приема факта, че една майка която уж обича детето си, може да го унищожава по всякъкъв начин. Не мога и не искам да разбера онези родители които обичат децата си, а ги увреждат и комплексират. Дълг е на Родителя, който и да е той, да научи детето си да се усмихва и да се радва. А маята огромна болка е, че моето дете не може да се радва и няма емоция. Няма го детския смях и радост от нова дрешка, играчка или подарък.
Аз не споря с хората тук, а просто търся мнение, съвет и помощ!! Искам да спася децата си.
emokosara
Младши потребител

Мнениеот emokosara » 20 Апр 2007, 19:52

Мислил съм за това, но мнението на много хора от съдебната система е, че нямам никакви шансове, имайки предвид обстоятелствата по делото - дългото ми отсъствие и възрастта на децата.
emokosara
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 20 Апр 2007, 22:03

Опитайте се да се хванете за някакви пороци на майката - напр. морално пропаднала /май още минава/. Някои казват, че целта оправдава средствата /не че съм съгласна по принцип/. В бракоразводните процеси ударите под кръста са доста често явление.
Gabi1
Потребител

Мнениеот emokosara » 21 Апр 2007, 12:15

Начини за удари под кръста има много, но къде остава морала. И мисля, че това ще се отрази зле на самочувствието на децата сега и в бъдеще. Има ли честен начин по който Темида да види къде е справедливостта в този случай?
Благодаря
emokosara
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 21 Апр 2007, 16:21

Опитайте и успех!
То Темида не беше ли сляпа?! :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот AIN6TAIN » 24 Апр 2007, 08:48

Стига си плакал. Бъди МЪЖ !!!

Правата над децата заслужава само този , който се бори за тях ,умно и почтенно !!!

В българският съд -НЕ са малоумни/ въпреки много тъпи съд.решения/,
пожелавам ти успех !!!
Ангажирай още -17-18 адвоката и ги събери , за да си рапределят задачите; когато ти е делото в Силистра..........-влизането ти с цяла кохорта адвокати /ако са си свършили работата/ може да помогне 8)
AIN6TAIN
Потребител

Мнениеот emokosara » 24 Апр 2007, 12:38

AIN6TAIN написа:Стига си плакал. Бъди МЪЖ !!!

когато ти е делото в Силистра..........-влизането ти с цяла кохорта адвокати /ако са си свършили работата/ може да помогне 8)

Как да разбирам това? Законът не е ли еднакъв за всички места?
Благодаря Ви
emokosara
Младши потребител

Мнениеот dil_d » 24 Апр 2007, 14:21

Първо: От къде на къде вие ще си търсите практика?
Второ: Даже и да има такова, аналогично като вашето решение, никой не може да накара съдията да реши делото Ви по същия начин, даже може да се подразни, че му казвате как да реши делото...Това не е американско право...
Трето: Аз имах такова дело, и взех и двете деца от майката...но тя беше под всякакъва критика...Не знам на каква възраст са ви децата, но ИМАТЕ ШАНС! Трябва Ви добър адвокат!
Успех!!!
"Подсъзнанието може всичко"
dil_d
Младши потребител

Мнениеот eleonora_petrova » 24 Апр 2007, 19:37

Вижте,emokosara,за добро или лошо тя е майка на тези деца!Тя ги е отгледала и продължава да ги гледа,отново сама!Не,не ми казвайте,че сте пращали пари,подаръци и т.н. -това съвсем не е достатъчно!Съпружеската и бащината обич,подкрепа,грижи.... къде са!?
Щом толкова сте държали да участвате във възпитанието на вашите деца,което по принцип е и редно,да не бяхте заминавали!С оглед на казаното/написаното от вас,разбирам,че сте сърдит,ядосан и т.н. Но трябва да сте сърдит единствено на себеси!
Децата са малки,тепърва ще се изгражда тяхната ценностна система и възпитание!Не е касно...а вие какво направихте-избягахте,защото така е по-лесно!
Мога да пиша още много,но не съм аз човека който може да ви съди или критикува,просто изказвам мнение.А като съвет,мога да ви препоръчам единствено да запазите добри отношения със съпругата си и да бъдете по-толерантен към нея!Ако не заради друго,то поне заради децата ви.
За делото,ако знаете как искам да съм адвокат на жена ви!Загубен сте :D И все пак,успех!
eleonora_petrova
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси