Здравейте!
С жена ми имаме по-малко от 2 години брак и тя е решила, "че е изгубила всякъкви чувства към мен и няма смисъл да се измъчваме един други му". Явно е намерила друг и иска да "скъса синджира", но това си е нейна работа. Не позволява да я целуна дори, говори ми хладно, със злоба. И двамата сме навити да се разделим. Доколкото знам трябва да се чакат 3 години за развод по "взаимно съгласие". Друг начин има ли? Много ли скъпо излиза? Дълго ли се точи процедурата? Между другото, деца нямаме. Тя иска понеже е млада, аз не понеже съм "дъртак"... Що с отнася до нещата придобити по време на брака, нямаме разногласия.
Благодаря Ви предварително за отговора!
Ваш Гацони
- Дата и час: 20 Дек 2024, 14:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Ето какво каза един съдия от ВКС по подобен на вашия случай:
" Каква логика само: всеки може да сключи брак, без да пита съда, а никой не може да разтрогне брака си, без да пита съда ."
" Каква логика само: всеки може да сключи брак, без да пита съда, а никой не може да разтрогне брака си, без да пита съда ."
- zelen
- Потребител
Ще има да патите, Gacony, но всичко, което не Ви убива Ви прави по-силен! Ако ме разбирате!
Жена Ви ще спечели, няма да чакате, а и така е редно!
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
policai написа:Ще има да патите, Gacony, но всичко, което не Ви убива Ви прави по-силен! Ако ме разбирате!
Нищо не разбрах! Какво ще спечели жена ми, като е дошла на готово, с два апартамента съм придобити преди брака.... Г-н policai, моля Те изрази се по същество за да те разбера. Като казах на жена ми, че има и ЧЛЕН 99 и не е задължително да чакаме 3 години, тя ми каза: "Дай да си изчакаме 3 години за да не ни мотаят, и после ще се разведем по взаимно съгласие". How about that?
- Gacony
- Младши потребител
Няма смисъл да чакате три години за да се разведете по взаимно съгласие. Щом нямате деца, разводът става по-лесен. Естествено това зависи и от Вас. По вдсяка вероятност, жена Ви не иска да се впише в бракоразводното решение ,че разводът е по нейна вина. А пък и за година и нещо, може да се сдобиете и с нещо друго,което ще е вече придобито по време на брака.
Така че развеждайте се по чл.99,ал.3 и всеки откъдето е.Тук съдът не се произнася за вината, но вие трябва да се разберете за тенджерите и тиганите.
Така че развеждайте се по чл.99,ал.3 и всеки откъдето е.Тук съдът не се произнася за вината, но вие трябва да се разберете за тенджерите и тиганите.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise, просто не мога да не те послушам. Нямаме проблем в делбите, уточнили сме сумата, която трябва да и дам. Тя явно цели да се "услушва", докато си намери някой, понеже трябва да излезе на квартира и да плаща, а тук плаща само 50% от консумативите. Хич няма да е на далавера да ме напусне точно сега, затова иска 3-те години да минат и тогава по взаимно съгласие... След, като ми е казала, че може да ми бъде приятелка, но не и съпруга понеже няма чувства към мен, ясно е че щом е готова- ще си тръгне! Затова, по-добре аз да съм отгоре, изпреварвайки събитията. Каква наглост, вече нямала чувства, а преди ме обичаше "все повече и повече". Аз поне бях откровен и казвах, че не мога да обичам а съм я взел да ме наследи. А на нея и бе обидно всеки път, като и казвах. Що някой не ме покани да го наследя. В очите ще го гледам! Все пак, ние имаме 18 години разлика. Там е проблема! Аз 53, тя 35.
Благодаря за съветите на всички! Не бих се отказал и от нови!
- Gacony
- Младши потребител
Gacony написа:.... Аз поне бях откровен и казвах, че не мога да обичам а съм я взел да ме наследи. А на нея и бе обидно всеки път, като и казвах. Що някой не ме покани да го наследя. В очите ще го гледам! Все пак, ние имаме 18 години разлика. Там е проблема! Аз 53, тя 35.
Продайте единия апартамент и с парите си направете имплантант на пениса! Никоя жена не бяга от здрав секс и много пари, вярвайте ми!
- veni_vidi
- Младши потребител
veni_vidi написа:Gacony написа:.... Аз поне бях откровен и казвах, че не мога да обичам а съм я взел да ме наследи. А на нея и бе обидно всеки път, като и казвах. Що някой не ме покани да го наследя. В очите ще го гледам! Все пак, ние имаме 18 години разлика. Там е проблема! Аз 53, тя 35.
Продайте единия апартамент и с парите си направете имплантант на пениса! Никоя жена не бяга от здрав секс и много пари, вярвайте ми!
veni_vidi, жена ми понеже не е нимфоманка, не разсъждава като теб.
Ако за теб здравия секс е това, което е хляба за българина, при жена ми нещата стоят по друг начин. Тя иска дете и мъж, който да я обича и да и ходи по гайдата. Аз дете не искам, а спокойствие. Що се отнася до имплантанта на пениса, не е необходимо. Ако трябва да отида да ми правят операция, то ще трябва да ми намалят размера, за да го докарат до нормален. Понеже се увличам и пиша глупости като теб, по добре да спирам. При 18 години разлика във възрастта, просто не се получава. Всеки има различни интереси. От там идва проблема....
- Gacony
- Младши потребител
За спокойни дни и нощи, държавата е създала старчески домове. Някой да те накарал насила да си вземеш токлкова по-млада съпруга? Наборките ти свършиха ли?
- veni_vidi
- Младши потребител
veni_vidi, какво сте се заяла с Гацони? Та и с члена му се занимавате. Явно му намеквате за намеренията си да проверите размера му. Кажете му го направо. Ако той споделя семейния си дискомфорт, Вие не сте тая дето да го изпращате в старчески дом. Упреквате го даже, че не си е потърсил наборка. Що за отношение! Този сайт не е за нимфоманки, нито за озлобени застарели моми.
- kypec
- Нов потребител
С "размерите", с които се мерите цял ден, ще си позволя да изкажа и своето мнение...започвате с молба за развод по вина - чл.99, ал.1 от СК, като ищеца не си позволява да "изтипосва" ответника, като отбелязваете само, че от известно време не живеете добре и т.н....На първото с.з. сте готови със споразумението по чл.99, ал.3 от СК и с един свидетел приключвате делото още на това - помирително / първо / съд.заседание...А по повод причините за прекратяването на вашия брак...ами то е било много просто - още в началото да сте се разбрали кой какво иска...?! Лека вечер!
- sluncho
- Младши потребител
sluncho написа:С "размерите", с които се мерите цял ден, ще си позволя да изкажа и своето мнение...започвате с молба за развод по вина - чл.99, ал.1 от СК, като ищеца не си позволява да "изтипосва" ответника, като отбелязваете само, че от известно време не живеете добре и т.н....На първото с.з. сте готови със споразумението по чл.99, ал.3 от СК и с един свидетел приключвате делото още на това - помирително / първо / съд.заседание...А по повод причините за прекратяването на вашия брак...ами то е било много просто - още в началото да сте се разбрали кой какво иска...?! Лека вечер!
Благодаря Ти за изчерпателното обяснение и отделеното време!
Сега всичко ми се изясни. Само едно може би съм пропуснал да попитам. Колко време отнема тази процедура по развода? Всъщност какви са преимуществата и недостатъците при развод "по взаимно съгласие" и "развод по вина - чл.99?".
Благодаря!
Лек ден!
- Gacony
- Младши потребител
хм, ето още един, който си е мислел, че G -точката на жена му ще стои винаги на върха на думата шопинG
сложихте касов апарат на брачните си отношения-ха сега
послушайте колегите за развода по чл.99 ал3 и се спасете взаимно един от друг
И не го режете, дайте си допълнителен шанс, два апартамента не са кой знае колко в днешно време
сложихте касов апарат на брачните си отношения-ха сега
послушайте колегите за развода по чл.99 ал3 и се спасете взаимно един от друг
И не го режете, дайте си допълнителен шанс, два апартамента не са кой знае колко в днешно време
- miriam
- Потребител
Ако все още е актуален въпроса относнотова колко време ще ви отнеме ще ви отговоря ако сте в София.
Значи, ако тази седмица си потърсите адвокат, срещнете се с него и се уговорите, той вероятно в понеделник ще може да депозира исковата молба в съда. Ще ви насрочат първото заседание за края на октомври/началото на ноември. Като се явите и ако съпругата ви не се противопостави, може да заявите че ще постигнете споразумение, което ще бъде разгтледано и одобрено от съда на следващото заседание, някъде към средата на декември. След това ще чакате решение до към средата на януари, което няма да обжалвате и горе -долу се очертава към нула първи, нула втори 2008 г. да сте свободен мъж.
Ако делото ви се разпредели на по-експедитивен състав може и да празнувате Нова година като свободен мъж.
Всъщност, всичко зависи от това кога ще се срещнете с избрания от вас адвокат.
Успех
Значи, ако тази седмица си потърсите адвокат, срещнете се с него и се уговорите, той вероятно в понеделник ще може да депозира исковата молба в съда. Ще ви насрочат първото заседание за края на октомври/началото на ноември. Като се явите и ако съпругата ви не се противопостави, може да заявите че ще постигнете споразумение, което ще бъде разгтледано и одобрено от съда на следващото заседание, някъде към средата на декември. След това ще чакате решение до към средата на януари, което няма да обжалвате и горе -долу се очертава към нула първи, нула втори 2008 г. да сте свободен мъж.
Ако делото ви се разпредели на по-експедитивен състав може и да празнувате Нова година като свободен мъж.
Всъщност, всичко зависи от това кога ще се срещнете с избрания от вас адвокат.
Успех
- Magnolia
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|