Здравейте експерти,
Казвам се Даниела и имах глупостта да се омъжа преди месеци за мъж, който не бях добре опознала. В началото нещата тръгнаха, но напоследък не върви и двамата разбираме, че сме сбъркали.
Кажете ми кой е най-бързия начин да се разделим и колко време ще трае агонията /бракоразводното дело/.
Благодаря Ви!
- Дата и час: 20 Дек 2024, 15:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по принуда (сиреч, от този брак няма смисъл)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Развод по принуда (сиреч, от този брак няма смисъл)
Последна промяна Dani_ela на 06 Авг 2007, 17:06, променена общо 3 пъти
- Dani_ela
- Нов потребител
Тук не е форум "Искрено и лично", за да излагате подробности от интимния си живот. По въпроса за развода обърнете се към адвокат, той ще ви каже какво и как да направите.
- Never
- Младши потребител
А най-добре да ангажирате адвокат, който да движи въпроса !...[/quote]
кой въпрос да движи , колега?
и май не е време да смени питащата точно чипа , не смятате ли
кой въпрос да движи , колега?
и май не е време да смени питащата точно чипа , не смятате ли
- miriam
- Потребител
Re: Развод по принуда
Dani_ela написа:Здравейте експерти,
Казвам се Даниела и имах глупостта да се омъжа преди месеци за мъж, който не бях добре опознала. В началото нещата тръгнаха, но сега вече ги смятам за приключили.
Кажете ми кой е най-бързия начин да се разделим и колко време ще трае агонията /бракоразводното дело/.
Благодаря Ви!
Най-бързия начин да се разделите е да си потърсите адвокат (извинявам се, че повтарям Лютия). Всеки друг начин ще ви отнеме повече време, защото ще се объркате още с исковата молба и ще скъсате своите нерви и нервите на съда.
- octavia
- Младши потребител
В допълнение към казаното от колегите- няма такава правна фигура, като "развод по принуда". Нито пък СК предвижда съкратени процедури само защото хората имали желание да се разделят скорострелно.
То и по принцип ако няма желание от ничия страна няма и развод.
То и по принцип ако няма желание от ничия страна няма и развод.
- Julyan
- Потребител
Развод по взаимно съгласие. Прочетете чл.100 и 101 от Семейния кодекс. Хубаво е да си ангажирате и адвокат. Успех!
- katerinakuch
- Активен потребител
katerinakuch написа:Развод по взаимно съгласие. Прочетете чл.100 и 101 от Семейния кодекс. Хубаво е да си ангажирате и адвокат. Успех!
Какъв развод по чл.100/СК- жената е омъжена от няколко месеца /"преди месеци"/, според постинга й.
- Julyan
- Потребител
"Преди месеци" е относително понятие. Затова е хубаво да се консултирате с адвокат, като първо му покажете акта за сключен граждански брак, от който е видна датата на сключване на брака.
- katerinakuch
- Активен потребител
)а защо темата е кръстена развод по принуда???? вие сте си виновна,едва ли някой друг се е подписал вместо вас в гражданското.
много са ми странни такива птици..................хммммм
- barri
- Потребител
barri написа::))а защо темата е кръстена развод по принуда???? вие сте си виновна,едва ли някой друг се е подписал вместо вас в гражданското.
УТОЧНЕНИЕ
Принудена съм понеже установих, че съм сбъркала. Като съм подписвала не съм осъзнавала каква грешка правя. И след като мандалото хлопна, трябва да се оправям докато е време. Мъжът ми казва, че от него е "ОК". Значи и двамата съгласни.......
- Dani_ela
- Нов потребител
мерси за промяната на заглавието на темата, но и без това на мен ми стана ясно, че няма смисъл от този брак.
като за първо четене вижте СК.там са различните възможности за прекратяването на брака. самият начин, по който сте писали ме кара да мисля, че не са минали 3 год от сключването на брака,т.е няма как да е по взаимно съгласие.другите процедури са по сложни и ще ви трябва адвокат
като за първо четене вижте СК.там са различните възможности за прекратяването на брака. самият начин, по който сте писали ме кара да мисля, че не са минали 3 год от сключването на брака,т.е няма как да е по взаимно съгласие.другите процедури са по сложни и ще ви трябва адвокат
- barri
- Потребител
barri написа:мерси за промяната на заглавието на темата, но и без това на мен ми стана ясно, че няма смисъл от този брак.
Мерси, че веднага откликна! . Да, нямаме 3 години. Нямаме дори една!
Естествено, че ще наема адвокат. Трябва ли да е профилиран или всеки един върши работа? Има ли значение дали е мой познат или познат на съпруга ми, или е най добре неутрален?
Мерси авансово!
Даниела
- Dani_ela
- Нов потребител
ами да няма да е зле такъв,който се занимава с такива дела.в никакъв случай не използвайте един и същи адвокат със съпруга си,защото няма как един човек да защити интересите и на двама ви,тъй като те са напълно различни. вземи си човек, който ще движи само твоите неща.успех
- barri
- Потребител
barri написа:ами да няма да е зле такъв,който се занимава с такива дела.в никакъв случай не използвайте един и същи адвокат със съпруга си,защото няма как един човек да защити интересите и на двама ви,тъй като те са напълно различни. вземи си човек, който ще движи само твоите неща.успех
Ние нямаме какво да делим, понеже по време на брака нямаме нищо придобито и двамата нямаме претенции един към друг. Не можем ли да наемем един и същи адвокат, който просто да ни разведе?
- Dani_ela
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|