начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

Моля за компетентно мнение относно наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за компетентно мнение относно наследство

Мнениеот Valeri62 » 07 Авг 2007, 22:23

Здравейте, наскоро съпругата ми почина с която сме били в брак 22 години, и от която имам пълнолетна и вече семейна дъщеря. По време на брака ни имаме закупено собствено жилище. На съпругата ми и е преписана също по време на брака ни 1/4 от къщата на родителите и и 1/4 е предписана на брат и. Понастоящем от родителите и е жив само баща и. Кои са наследниците на жилището ни закупено по време на брака, и на предписаната и част от къщата. А в бъдеще кои ще бъдат наследници на останалата 1/2 от къщата на баща и? Благодаря на всички отзовали се!
Valeri62
Нов потребител

Мнениеот neregistrirana » 08 Авг 2007, 13:33

На нейния дял от къщата - вие с детето по равно. Вие имате вече 3/4 от общото жилище (Вашия си дял, който не влиза в наследството, и наследената 1/2 от нейния), а дъщеря Ви има 1/4.
В бъдеще тъста Ви ще го наследи Вашата дъщеря и евентуално другите му деца и внуци, като дъщеря Ви ще получи целия дял на майка си.
"Преписана" не знам какво значи в случая - дарена? Наследена? Но при всички положения делите с дъщерята поравно всичко, което е притежавала майка и.
neregistrirana
Потребител

Мнениеот sunrise » 08 Авг 2007, 14:16

Колегите са прави, но уточнете наистина какво разбирате под преписана. Дали е дарена или чрез договор за гледане и издръжка. Ако е дарена , какво значение има дали някой от родителите и е жив. Там наследявате по 1/2 двамата с дъщеря си. Ако е с договор за гледане и издръжка- наследявате така, както вашето жилище.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси