начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

Равни права и припознаване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Равни права и припознаване

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 18:43

Здравейте, бих искал да попитам как трябва да припозная детето си. То вече е родено, но беше скрит от мен факта за това. Майката ми се обади три дни по-късно, защото и казах че ще искам равни права, а нейното семейство и забранява. Знам неща, които в съда биха я злепоставили много, но няма да кажа нищо. Просто искам равнi права върхо дететo ни. Бяхме сгодени и бяхме решили да се оженим след като детето се роди, но после разбрах, че в следствие на лъжа тя е забременяла. :cry:
Mr.Eko
Младши потребител

Re: Равни права и припознаване

Мнениеот divain » 11 Авг 2007, 19:37

Mr.Eko написа:Здравейте, бих искал да попитам как трябва да припозная детето си. -- Имате три варианта : 1. писмено заявление , лично подадено пред длъжностното лице по гражданкото състояние . 2. декларация с нотариално заверен подпис подадена до дл. лице по гр. състояние / може и по пощата - т.е.може да не е лично / 3. писмено заявление , подадено чрез управителя на здр. заведение , в което се е родило детето То вече е родено, но беше скрит от мен факта за това.Проверете майката какво е заявила в родилното относно бащата на новороденото ! Майката ми се обади три дни по-късно, защото и казах че ще искам равни права, а нейното семейство и забранява. Ако припознаете детето и то действително се окаже Ваше , нейните родители нямат право да Ви забраняват подобни неща . Знам неща, които в съда биха я злепоставили много, но няма да кажа нищо. :lol: :lol: :wink: Няма нужда . До там надявам се няма да се стигне ! Просто искам равнi права върхо дететo ни. Бяхме сгодени и бяхме решили да се оженим след като детето се роди, но после разбрах, че в следствие на лъжа тя е забременяла. Дано все пак детето наистина да е Ваше , защото в противен случай следват редица неприятни процедури ... Пожелавам Ви успех ... и дано след малко време наистина се ожените и отгледате това прекрасно, малко , невинно същество !!
divain
Потребител

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 19:40

Mnogo blagodarq za otgovora vi! Naistina i az se nadqwam da se suberem sled vsi4ko tova.
Samo da vi popitam 1. писмено заявление , лично подадено пред длъжностното лице по гражданкото състояние, koe e tova lice i kude moga da go namerq?
Mr.Eko
Младши потребител

Мнениеот divain » 11 Авг 2007, 19:45

Mr.Eko написа:Mnogo blagodarq za otgovora vi! Naistina i az se nadqwam da se suberem sled vsi4ko tova.
Samo da vi popitam 1. писмено заявление , лично подадено пред длъжностното лице по гражданкото състояние, koe e tova lice i kude moga da go namerq-- :lol: Попитайте в общината във Вашият град ! Там ще Ви обяснят !!! УСПЕХ !
divain
Потребител

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 19:55

Mnogo blagodarq, o6te v ponedelnik 6te sum v ob6tinata i 6te razpitvam kakvo da pravq
Mr.Eko
Младши потребител

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 20:04

O6te ne6to neznaq v koq bolnica e roden sinut mi! Ima li zna4enie tova? Znam trite mu imena i trite imena na maikata. I dvamata sme sigurni 4e az sum ba6tata. Tq mi kaza 4e prili4a na men. Kakvo se populva kak se pi6e? Ne trqbvali podpis na maikata? To taka vseki moje da ide i da kaje az sum ba6tata? Kak stoqt ne6tata?
Mr.Eko
Младши потребител

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 20:36

Благодаря и съжалявам. Нямям фонетика :oops:
Mr.Eko
Младши потребител

Мнениеот ARlet » 11 Авг 2007, 23:06

Няма лошо ,ако сте сигурен че вие сте бащата ?Помислете върху тоя въпрос ,защото има серьозни последствия от припознаването.
ARlet
Младши потребител

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 23:22

Принципно да сигурен съм че съм бащата. Какво имате предвид като казвате сериозни? И без майката как става припознаването?
Mr.Eko
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 11 Авг 2007, 23:42

Mr.Eko написа:Принципно да сигурен съм че съм бащата. Какво имате предвид като казвате сериозни? И без майката как става припознаването?

За припознаването не Ви е нужно съгласието на майката.Същата обаче има правната възможност в последствие да оспори припознаването по реда на Семейният кодекс:

Чл. 37. (1) (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) Родителят или детето може да оспори припознаването с писмено заявление до длъжностното лице по гражданското състояние в тримесечен срок от съобщението. Ако припознаването не бъде оспорено, то се вписва в акта за раждане.
(2) Когато припознаването се оспори, припознаващият може в тримесечен срок от получаването на съобщението да предяви иск за установяване на произход.

Сериозни последици колегите са имали в предвид факта,че след припознаването това дете е Ваш законен наследник-по произход със всичките Ви права и задължения спрямо него.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Mr.Eko » 11 Авг 2007, 23:46

Аз точно това искам повече от всичко. Още дори не съм виждал малкия. А все пак е моя кръв и плът. Благодаря на всички ви за помощта и подкрепата!
Mr.Eko
Младши потребител

Назад към Семейни казуси