начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

dete sled razvoda

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

dete sled razvoda

Мнениеот ptodorov » 13 Авг 2007, 13:36

Здравейте, обръщам се към вас с молба за помощ, понеже незнам какви са ми правата и възможностите. Ето и ситуацията в която се намирам:
От две години се разделихме със бившата ми съпруга и от тогава плащам издръжка от 30 лв на вече четири годишното си дете. От април месец тази година е факт и разводът. Съдът отреди да платя определена такса (някъде към 80 лв) за съдебни разходи и други неща (които не разбрах) и да продължа да плащам половината от издръжката определена на 100 лв (трябва да плащам 50 лв на месец). Поради финансови проблеми не до днешна дата не съм успял да заплатя на съдът сумата, нито да плащам издръжката (от март месец тази година не съм плащал издръжка). Съдът също така разпореди че мога да виждам синът си само четири дни в месеца (всяка 1-ва и 3-та седмица от месеца - събота и неделя с приспиване). Това отсъждане също не се спазва този път от нейна страна (виждам детето нередовно). Незнам къде живее детето ми, в какви условия, нито в коя детска градина ходи.
Въпрос:
Има ли начин по който да се наложи на майката да спазва казаното от съдът (да виждам по-често детето си)? Какви са стъпките които трябва премина за да се случи това реално?
Мерси предварително за отговора.
ptodorov
Нов потребител

Re: dete sled razvoda

Мнениеот vesselincho » 13 Авг 2007, 16:58

lyutiyat, не се ли умори поне малко, над 2000 мнения си изписал, вместо да предлагаш адвокат, направи едно електронно банкиране в реално време и досега вече милионер да си станал, по 10лв на мнение да ти плащат....към 20 бона да си напечелил......
vesselincho
Младши потребител

Re: dete sled razvoda

Мнениеот ptodorov » 13 Авг 2007, 17:04

Мерси много за напътствията.
Наложи се да забавя издръжката. Редно ли е да платя задълженията си или вече неможе да бъде изплатена издръжката. Трябва ли първо да платя задълженията си преди да заведа дело за изпълнение. В какви рамки могат да са разходите по едно такова дело?
ptodorov
Нов потребител

Мнениеот ptodorov » 13 Авг 2007, 18:50

Мерси много за изчерпателния отговор. Много ми помогнехте за да разбера каква е ситуацията от правна гледна точка. Изобщо не исках да се стига до тук, но щом няма друг начин явно пак трябва да се водят дела. Още веднъж благодаря
ptodorov
Нов потребител

Мнениеот ptodorov » 14 Авг 2007, 10:51

Днес звънях на двама съдебни изпълнители .... и на ДАЗД (Държавна агенция за закрила на детето). Започвам да се отчайвам страшно много.
1. В кантората на 1-вия директно ми казаха че тези дела не вършат работа (майката може да протака до безкрай). Реално те я предупреждават (след като намерят къде живее), и след това .... следва една тромава процедура за глобяване. Тези глоби се обжалват и отменят в повечето случаи. Ако пък майката извади болничен на детето изобчо нищо не става.
2. В агенцията ми казаха почти същото, но с тази разлика че мога да заведа и дело за родителски права, но то не може да бъде на основа че не се спазва режима на ,,свиждане", а че мога да подсигуря нещо повече от майката. Господи нима има нещо което може да замени майчината милувка или бащината закрила.

Както виждам нещата направо е печално. Ако тя поиска сега да си събере дължимите суми идва със съдя изпълнител и аз ги давам веднага ако не искам да ми продадат компютъра и телефона.
Но ако аз искам да виждам детето, което иска да ме вижда и пита за мен. Немога да направя нищо по въпроса. Такова ли наистина законодателството ни и самото му изпълнение.
ptodorov
Нов потребител

Назад към Семейни казуси