- Дата и час: 20 Дек 2024, 14:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от изплащане на издръжка за минало време
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Отказ от изплащане на издръжка за минало време
Родителите ми се разведоха, като съдът постанови баща ми да плаща издръжка на сестра ми в размер на 75 лева месечно, считано от 1.12.2006 година (момента на завеждане на делото), при съображение, че той никога не се е грижил за нас. Имаме подадена молба при съдия-изпълнител за завеждане на изпълнително производство. Той е много добре осигурен материално и работи, но без трудов договор, притежава идеални части от наследствени имоти, винаги е разполагал с много джобни, налични пари. Т.к. решението за развод влезе в сила на 1.07.т.г., до този момент изплати издръжката за два месеца - юли и август и категорично отказва да изпраща за минало време - период от 7 месеца, заявява, че никой не може да го накара да я даде на сестра ми. От деловодството на съдия-изпълнителя казаха, че щом не сме посочили месторабота, изпълнително производство не може да бъде образувано, а от РУ на МВР ни поясниха, че не е в правомощията им да я търсят за минало време, да се обърнем към съдия-изпълнител. Как да постъпим? Въобще, има ли надежда в тоя случай да си изплати задълженията към сестра ми?
- variniq
- Младши потребител
Пуснете жалба до районна прокуратура. На съдебния изпълнител посочете притежаваното от него имущество - лек автомобил, тези идеални части от недвижими имоти, за които пишете. Не ми става ясно имате ли изпълнителен лист изобщо? Ако в бракоразводния процес е имало колега-адвокат, който се е грижил за интересите на майка Ви, говорете с него - поне трябва да е бил запознат със ситуацията, по-лесно и по-бързо ще Ви помогне и за реиаването на този проблем.
- sunshine_75
- Потребител
Имаме си изпълнителен лист и подадена молба за образуване на изпълнително производство, но нещо адвокатката ми не се интересува повече, след последното дело за всичко се справяме сами.
- variniq
- Младши потребител
Аз само ще кажа, ако някой друг вече не го е казал, ама не ми се чете цялата тема, ИЗДРЪЖКА ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ НЕ СЕ ДЪЛЖИ. щом решението за развода е влязло в сила юли месец, значи от тогава се дължи издръжка.
сутрин неуморно изграждам, вечер без пощада руша
- brianna
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|