начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

относно наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно наследство

Мнениеот sisivesko » 17 Авг 2007, 09:12

Здравейте ,брат ми почина преди 20години ,но той има три деца .Майка ми и баща ми са възрасни хора няма да преписват на никого имотите .Интересуваме дали аз съм единствена наследница или ще трябва да се дели с неговата жена и деца .Благодаря ви
sisivesko
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 17 Авг 2007, 09:56

Ще трябва да се дели
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот sisivesko » 17 Авг 2007, 10:09

Извинявам се за невежеството но да попитам какви ще са дяловете ни . Дали 1/2 от имотите са мой или трябва да се дели на 5 ( м/у мен съпругата му и трите деца ) при положение че аз съм единственото им живо дете(имотите се водят на името на родителите ми )
sisivesko
Нов потребител

Мнениеот portokal » 17 Авг 2007, 10:16

Една втора от имотите са Ваши. Другата 1/2 се дели на три между децата, съпругата не участва.
Ама и Вие малко самонадеяно сте решили, че сте единствена наследница.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sisivesko » 17 Авг 2007, 10:19

Благодаря ви
sisivesko
Нов потребител

delba

Мнениеот desy_v » 03 Сеп 2007, 12:42

Здравейте!

Ако има някой желание и време нека ми отговори и помогне.

Става въпрос за делба. Майка и две деца /Пенчо и Марийка/ притежават имот съответно по - майката 4/6 и по 1/6 децата. Тя сключва договор за доглеждане с П., с коЙто се прехвърля нейният дял на П. След смъртта й П иска да откупи дела от сестра си. С нейното съгласие се стига до споразумение и се издава съдебно решеншение, в което не пише срок за плащането и не е опоменато за лихви при проточването му. Издава се и нов нот.акт за собственост на П. Минават се години и дяла на М. още не е платен от брат й П. Тя заплашва, че той трябва да и плати лихви.

Има ли право да иска тя лихви за пропуснати ползи или някякви други законови лихви, като това не е споменато в съд.решение?

Благодаря на отзовалите се!
desy_v
Нов потребител

Назад към Семейни казуси