начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

Припознаване на дете от чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Припознаване на дете от чужденец

Мнениеот verakot » 26 Авг 2007, 18:32

Бащата на дтето ми е женен. От 6 години имаме връзка, от която има на лице едно прекрасно същество т.е. нашия син, но бащата не пожела до този момент да го признае. Детето е на 1 г. и 7 мисиеца. Мога ли да го съдя за бащинство и издръжка и мога ли да загубя едно такова дело /100 % той е бащата на детето/???И ако да в какъв размер би била издръжката. Той е грък със статут на постоянно пребиваващ и с ЕГН :(
verakot
Нов потребител

Иск за бащинство

Мнениеот verakot » 26 Авг 2007, 23:30

Не мисля, че може да се прави гадателство върху доказателства от сорта на ДНК или други подобни, за това дали въпросния е баща на детето. Питането ми относно това дали е възможно да не спечеля делото е защото той /бащата/ казва, че няма никога да признае това дете за негово и ще обжалва ... не знам какво. Тоест може ли да ме обвини в това, в това че е бил излъган от мен /например/ или че сме имали уговорка да не искам нищо от него и че съм си решила сама да си раждам това дете???
verakot
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 27 Авг 2007, 07:07

Няма такава "вероятност" ...Ако установите, че той е баща на детето, законните последици са, че имената на детето ще се променят, както и ще имате право до навършване на пълнолетие на детето, да го съдите за издръжка..Нека си обжалва..добре е обаче, с оглед размера на издръжката, да имате доказателства за получаваният от него месечен доход.УСПЕХ!
sluncho
Младши потребител

Възможно ли е?

Мнениеот verakot » 27 Авг 2007, 23:03

Възможно ли е делото за бащинство да се води в Гърция с оглед на това, че бащата на детето е грък и би ли било по изгодно за мен това да стане по този начин???Благодаря Ви предварително :cry:
verakot
Нов потребител

Ще имам ли сили?

Мнениеот verakot » 28 Авг 2007, 16:02

Да ще имам и сили и ще поема разходите, които обаче на края ще плати той, готова съм на всичко. Пък и става въпрос за детето ни. Но въпреки ввсичко не знам до колко е възможно това, нито от къде да намера гръцки адвокат, нито знам какви са им законите там... :cry:
verakot
Нов потребител

Признаване

Мнениеот verakot » 28 Авг 2007, 19:18

Той живее в Гърция от миналата година за постояннол.Разбрах, че ако делото се води там адвоката ми трябва да е грък, но... не знам къде да намеря такъв. Мисля също, че законите им са доста по сурови от нашите та за това питам и за този вариант, а парите в общи линии не са толкова проблем защото 300% той ще загуби това дело, защото наистина е баща на детето ми и на края той ще плати всички разноски та дори и пътя ми до там. Страшно много благодаря за разбирането и съдействието :wink:
verakot
Нов потребител

Назад към Семейни казуси