начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

Припознаване на дете от чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Припознаване на дете от чужденец

Мнениеот verakot » 26 Авг 2007, 18:32

Бащата на дтето ми е женен. От 6 години имаме връзка, от която има на лице едно прекрасно същество т.е. нашия син, но бащата не пожела до този момент да го признае. Детето е на 1 г. и 7 мисиеца. Мога ли да го съдя за бащинство и издръжка и мога ли да загубя едно такова дело /100 % той е бащата на детето/???И ако да в какъв размер би била издръжката. Той е грък със статут на постоянно пребиваващ и с ЕГН :(
verakot
Нов потребител

Иск за бащинство

Мнениеот verakot » 26 Авг 2007, 23:30

Не мисля, че може да се прави гадателство върху доказателства от сорта на ДНК или други подобни, за това дали въпросния е баща на детето. Питането ми относно това дали е възможно да не спечеля делото е защото той /бащата/ казва, че няма никога да признае това дете за негово и ще обжалва ... не знам какво. Тоест може ли да ме обвини в това, в това че е бил излъган от мен /например/ или че сме имали уговорка да не искам нищо от него и че съм си решила сама да си раждам това дете???
verakot
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 27 Авг 2007, 07:07

Няма такава "вероятност" ...Ако установите, че той е баща на детето, законните последици са, че имената на детето ще се променят, както и ще имате право до навършване на пълнолетие на детето, да го съдите за издръжка..Нека си обжалва..добре е обаче, с оглед размера на издръжката, да имате доказателства за получаваният от него месечен доход.УСПЕХ!
sluncho
Младши потребител

Възможно ли е?

Мнениеот verakot » 27 Авг 2007, 23:03

Възможно ли е делото за бащинство да се води в Гърция с оглед на това, че бащата на детето е грък и би ли било по изгодно за мен това да стане по този начин???Благодаря Ви предварително :cry:
verakot
Нов потребител

Ще имам ли сили?

Мнениеот verakot » 28 Авг 2007, 16:02

Да ще имам и сили и ще поема разходите, които обаче на края ще плати той, готова съм на всичко. Пък и става въпрос за детето ни. Но въпреки ввсичко не знам до колко е възможно това, нито от къде да намера гръцки адвокат, нито знам какви са им законите там... :cry:
verakot
Нов потребител

Признаване

Мнениеот verakot » 28 Авг 2007, 19:18

Той живее в Гърция от миналата година за постояннол.Разбрах, че ако делото се води там адвоката ми трябва да е грък, но... не знам къде да намеря такъв. Мисля също, че законите им са доста по сурови от нашите та за това питам и за този вариант, а парите в общи линии не са толкова проблем защото 300% той ще загуби това дело, защото наистина е баща на детето ми и на края той ще плати всички разноски та дори и пътя ми до там. Страшно много благодаря за разбирането и съдействието :wink:
verakot
Нов потребител

Назад към Семейни казуси