начало

КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат КС отклони питанията на политиците какво може и не може ВСС с изтекъл мандат

наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство

Мнениеот tina_55 » 29 Авг 2007, 20:46

Дядо Стоян има 30 декара земеделска земя.Той умира.По колко декара имат след смъртта му съпругата и двамата му сина?Моля за отговор
tina_55
Нов потребител

Мнениеот evievgenieva » 29 Авг 2007, 21:09

:wink: Ако въпросът Ви не е шега, трябва да се види какво е оставено наследство от починалия наследодател. Ако е само земята, за която пишете, ще се дели само тя. При всички положения съпругата и децата получават по равни дялове, но от цялото оставено наследство, и то само ако нямаме завещание. 8)
evievgenieva
Младши потребител

наследство

Мнениеот tina_55 » 30 Авг 2007, 09:10

да,но съпругата и тя умира и оставя завещание на единия си син ,в което след смъртта й той да получи всичко нейно?Тя може ли да завещае всичко свое на единият си син,без да уведоми другия?Другият й син няма ли запазена част,която тя не може да препише на другия си син?А в завещанието трябва ли да е упомената кое е това "нейно"(къща,двор,земеделска земя и т.н.)?Въпросът ми не е шега и ще съм благодарна на всеки ,който ми отговори.
tina_55
Нов потребител

Назад към Семейни казуси