начало

Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС Градският съд отказа да впише първото решение за изключване на Делян Пеевски от ДПС

Някой да каже от опита си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Някой да каже от опита си

Мнениеот elen4eto » 25 Сеп 2007, 16:13

Моля, някой да ми каже! Водил ли е някой дело да получаване на декларацията да пътуване на дете в чужбина,в случяй, ако единият родител отказва да даде такава.Ако е да,то котко време трае процедурата и какви шансове имам.
Благодаря[size=18][/size]
elen4eto
Нов потребител

Мнениеот prof_prof » 25 Сеп 2007, 21:47

Мдааа 8)
prof_prof
Потребител

Мнениеот ellitzza » 25 Сеп 2007, 23:30

KCN ti s kato razvalena cigulka mai...ti chovek li si ili BOT? Zashtoto taka kato gledam ne samo na men, no i na mnogo drugo hora kazvash edno i syshto...ya ako nqmash rabota si nameri...ako ne mojesh da pomognesh ili otgovorish na vypros zadaden ot horata togava si mylchi.
ellitzza
Нов потребител

Мнениеот zornunddorn » 26 Сеп 2007, 00:51

еее то няма оправия! като попиташ нещо - "намери си адвокат"... , като кажеш, че си намерил за конкретен казус, започват сръдни..Не може ли просто да се отговори на поставения въпрос? Когато сме изправени пред проблем всяко мнение е от значение.
zornunddorn
Потребител

нямам думи...

Мнениеот elen4eto » 26 Сеп 2007, 09:01

моля, тези без опит конкретно мнение,да не отнемат от скъпоценното си време да ми отговарят. Занимавайте се със Вашите си "значими "работи.
Щом питам нещо в този форум,значи ми е от значение мнинието на накои хора. Както и аз да бъда полезна.[/b][/quote]
elen4eto
Нов потребител

Мнениеот barri » 26 Сеп 2007, 09:48

по информацията която давате няма как да ви кажем какви са ви шансовете.зависи също и за какво искате да изведете децата/детето в чужбина-дали на почивка или за постоянно,защото например вие работите и живеете там.в процес на развод ли сте или не??няма да е зле ако искате отговори да ни дадете повече факти.

и да, kcn_bg си е прав донякъде.ако имате адвокат питайте него най-вече,той познава най-добре вашият случай, а и все пак затова му плащате,за да ви отговаря на въпросите и да защити правата ви.
barri
Потребител

Мнениеот blossom » 26 Сеп 2007, 14:32

Ако искът е заведен както си мисля като такъв по чл.72 от СК, всичко зависи от това дали и двамата родители упражняват родителските права и има разногласие между тях - тогава съдът ща разреши спора. Ако обаче родителите са разведени/разделени и само на един от тях е предоставено упражняването на тези права, то искът е недопустим и съдилищата по принцип го оставят без разглеждане. Има доста практика на ВАС по повод обжалване откази на директори на ОДП да издадат паспорт на детето с мотив, че молбата е само от единия родител. Приемат, съвсем правилно според мен, че по новия закон директорът не може да откаже на това основание, а следва да прецени всички обстоятелства и т.н. полицията обаче, за да си вържи гащите казва на хората, че им трябва съдебно решение по чл.72, каквото се искаше по правилника към стария закон 8очевидно не знаят, че е отменен или поне така им изнася, за да кажат после, че някой друг носи отговорността за излязлото в чужбина дете/. :lol:
blossom
Потребител

Назад към Семейни казуси