начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

дарение на наследен имот на съпруга

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дарение на наследен имот на съпруга

Мнениеот mladadvokat » 12 Окт 2007, 15:10

Здравейте! Знам, че не се допускат сделки с имоти в режим на СИО, но имам следния проблем.

Съпрузи даряват на сина си имот. В последствие той е починал. Сега те са негови наследници. Но единият от съпрузите е в тежко здравословно състояние и желае да дари имуществото от наследството на съпругата си. То е лично имущество получил 1/2 от наследството което е оставил синът му! Смята те ли че би могло да има проблем!
mladadvokat
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 12 Окт 2007, 15:15

Колега, след като съпрузите са дарили имота, СИО вече няма! Той е бил собственост на сина, след което при наследяването от двамата родители, СИО не възниква пак - нали знаете това? Наистина става въпрос за обикновена съсобственост!
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот mladadvokat » 12 Окт 2007, 15:22

Благодаря Ви! Аз също така смятах, но исках да знам дали не пропускам нещо!
mladadvokat
Младши потребител

Назад към Семейни казуси