начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

имат ли бабите права?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имат ли бабите права?

Мнениеот kif4e77 » 25 Окт 2007, 13:06

Имам припознато дете,на което бащата е в Англия.Бабата и дядото искат да ползват правата на бащата и през седмица идват да вземат сина ми.Издръжката е 30лв.,която те изпращат чрез запис.
Интересува ме,те имат ли права над детето и докъде се раэпростират?
Благодаря предварително!
kif4e77
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Окт 2007, 13:12

ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ВНУЦИ И ДЯДО И БАБА

Чл. 70. (1) Внуците са длъжни да уважават своите дядо и баба и да им помагат.
(2) Дядото и бабата имат право на лични отношения с ненавършилите пълнолетие внуци. Ако се пречи на поддържането на личните отношения, районният съд по местожителството на внуците по искане на дядото и бабата определя мерки за лични отношения с тях освен ако това не е в интерес на децата.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 25 Окт 2007, 15:50

Както колегата преди мен Ви е посочил, бабата и дядото не ползват правата на бащата, а имат собствени права в отношенията си с внучето. Посочения размер издръжка е без значение, а и той предполагам се плаща от бащата , а не от тях.Имат право на лични отношения с детето, дори и бащата да не Ви плаща нищо. Трябва ли да разбирам , че ако Ви плаща повече , ще имат право да виждат внучето си?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот kif4e77 » 26 Окт 2007, 11:16

Отношението на бабата и дядото са по важни от месечната иэдръжка эа детето.Явно не сте ме раэбрали правилно.
kif4e77
Нов потребител

Мнениеот Gabi1 » 27 Окт 2007, 21:42

А защо тогава изобщо споменавате издръжката?
Gabi1
Потребител

Назад към Семейни казуси