начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Първото ми дело за издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Първото ми дело за издръжка

Мнениеот betina » 26 Окт 2007, 12:28

Колеги, предстои първото в практиката ми дело за издръжка и моля за напътствия и съвет. Ответникът е призован чрез ДВ и му е назначен служебен защитник. Доходите на майката ще докажа със служебна бележка от работата й. ТРЯБВА ЛИ ДА ВОДЯ СВИДЕТЕЛИ или не е нужно? Има изготвен социален доклад. Пропускам ли нещо? Моля за помощ!
betina
Потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2007, 13:36

За пръв път ли ще се присъжда издръжка или ще увеличавате размера?дайте малко повече инфорация, щом се стигнали до ДВ, има някакво развитие до тук.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот betina » 26 Окт 2007, 13:42

За първи път ще се присъжда издръжка. Извадих удостоверение от МВР, от което е видно, че бащата е с чуждо гражданство - държава членка на ЕС и няма адресна регистрация на територията на РБ. Претендирам за максимума от 80 лева. Как протича делото и трябва ли искам свидетели при довеждане, които да докажат, че бащата реализира доходи, за да плаща издръжка?!
betina
Потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2007, 15:28

Бащата има ли известно местожителство в чужбина? Защото , ако има трябва да се призове там. Иначе рискувате отмяна.
Освен това, щом е за първи път означава ,че нямат развод може би. Чий гражданин е детето, щом бащата е чужденец и къде е сключен брака? Питам ,защото знам, че българките с охотност дават на децата си "чуждоземдското" гражданство на съпрузите си.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот gmail » 27 Ное 2007, 15:49

Задължително заведете свидетел, който да установи какви средства се отделят от майката за издръжка на децата - пари за уроци, танци, плуване и т.н. Може и да е роднина - няма да имате проблем с родството.
След като си извадите ИЛ намирате един читав ЧСИ, който прави протокол, че бащата не плаща и от там - вж чл.92 СК.
Успех :!:
gmail
Младши потребител

Назад към Семейни казуси