начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Бихте ли ми казали

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бихте ли ми казали

Мнениеот Asq_Asq » 28 Ное 2007, 16:40

Бих изкала да знам.С баща ми сме в много лоши отношения.Задължена ли съм по закон да полагам грижи за него, и ако не полагам може ли да ми се търси отговорност от съответните органи?
Asq_Asq
Нов потребител

Мнениеот Asq_Asq » 28 Ное 2007, 17:47

пълнолетна съм .Как така може да ме съди за издръжка.Той си получава пенсия-250 лв.,живее в собственият си дом -сам. То излиза, че аз съм длъжна сега след като е остарял да полагам грижи,а иначе до сега той е бил родител само на документ. :roll:
Asq_Asq
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 28 Ное 2007, 18:14

Никаква издръжка няма да му дължите, тъй като "Право на
издръжка има само лице, което е нетрудоспособно и не може да се издържа от имуществото си.
Вие твърдите, че живее сам в собствено жилище. А и пенсията му е достатъчно висока, за да покрива разходите му.

Споко! плаши гаргите :evil:
may_baych2002
Потребител

Мнениеот Asq_Asq » 28 Ное 2007, 18:27

Той скоро се сети,че има дъщеря,а и сега ми твърди,че ако не отида да го гледам щял да ме съди.Никога не съм и допускала,че може да ме принуди да направя това,ама явно ще трябва да се консултирам с адвокат. Благодаря ви за отговорите. :oops:
Asq_Asq
Нов потребител

Назад към Семейни казуси