начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

От кога се броят 300 дни?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От кога се броят 300 дни?

Мнениеот prisila » 31 Дек 2007, 13:08

Накратко- на първа инстанция имам решение от средата на август. Ответната страна сега обжалва- едно заседание мина, имаме второ през януари.
Въпросът ми е- ако по закон не може да се обжалва развода като факт, а само решенията за вината, децата и пр. откога се броят 300 дни, в които ако родя дете то то се "зачислява" на бившият ми съпруг?
Питам вас, а не адвоката си, защото, за съжаление, отпреди десетина дни имам сериозни основания да смятам, че адвокатската тайна не е най- силната му страна.
Благодаря ви!
prisila
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 31 Дек 2007, 13:53

300-та дни се броят от момента на влизане на решението в сила в частта му относно прекратяването на брака. Т.е. от влизане в сила на тази част от решението, която не може да се обжалва. Ако се съмнявате в лоялността на колегата - адвокат, сезирайте Съвета на адвокатската колегия, при която е регистриран. Макар че информация за делата Ви може да е изтекла по десетки други "канали"...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот prisila » 31 Дек 2007, 17:09

Първо- благодаря за бързият и точен отговор, както и за съвета.
Колкото до "лоялността" на адвоката ми става въпрос по- скоро за морални, отколкото за правни категории. А това са неща дето друг ги съди, нали така?!
Весели празници!
prisila
Младши потребител

Назад към Семейни казуси