начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

фамилно име след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

фамилно име след развод

Мнениеот eklekti4kata » 24 Яну 2008, 12:26

С решението на развод съдът е постановил съпругата да носи брачнто си име ,т.к.съпругът не се е противопоставил.След време тя компрометира фамилията и сега той иска тя са престане да носи името му.По общия ред - до окръжен съд -мисля ,че трябва да се иска отмяна на решението в частта за името, на основание чл.103,ал.3 от СК.Не съм много в час с тази материя и бих се радвала само да ме подкрепи някой дали съм права или не.Предварително благодаря!
eklekti4kata
Потребител

Re: фамилно име след развод

Мнениеот zurik » 24 Яну 2008, 17:41

eklekti4kata написа:С решението на развод съдът е постановил съпругата да носи брачнто си име ,т.к.съпругът не се е противопоставил.След време тя компрометира фамилията и сега той иска тя са престане да носи името му.По общия ред - до окръжен съд -мисля ,че трябва да се иска отмяна на решението в частта за името, на основание чл.103,ал.3 от СК.Не съм много в час с тази материя и бих се радвала само да ме подкрепи някой дали съм права или не.Предварително благодаря!

Защо пред окръжен съд?
zurik
Младши потребител

Мнениеот punisher » 25 Яну 2008, 15:55

И аз бих попитала същото-защо пред окръжен съд???Откъде го решихте така или кой така ви насочи,че нещо....Не мога да ви подкрепя в грешната посока.Все пак чл.80ГПК е ясен
punisher
Потребител

Назад към Семейни казуси