начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Убит бивш съпруг извън страната

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Убит бивш съпруг извън страната

Мнениеот iva_k » 27 Яну 2008, 01:00

Здравейте, бившият ми съпруг беше убит извън страната.Имаме дете, което след развода живее при мен. Бившият ми съпруг има втори брак и още едно дете.След нещастното събитие се консултирах с адвокати относно частта от наследството, касаеща детето ми.Въпреки информацията, която получих Ви моля да ме посъветвате какъв е редът за получаване на наследство в този случай и могат ли да се търсят обезщетения /под някаква форма/ от страната, в която е настъпило събитието. Благодаря предварително.
iva_k
Нов потребител

Re: Убит бивш съпруг извън страната

Мнениеот donna » 27 Яну 2008, 08:06

iva_k написа:Здравейте, бившият ми съпруг беше убит извън страната.Имаме дете, което след развода живее при мен. Бившият ми съпруг има втори брак и още едно дете.След нещастното събитие се консултирах с адвокати относно частта от наследството, касаеща детето ми.Въпреки информацията, която получих Ви моля да ме посъветвате какъв е редът за получаване на наследство в този случай и могат ли да се търсят обезщетения /под някаква форма/ от страната, в която е настъпило събитието. Благодаря предварително.

Страната в която е настъпило събитиято си има собствени закони ,та по въпроса за обезщетението би следвало да се обърнете към тамошен колега.Тук нито знаем коя е страната Х , нито може да ви кажем дали тук в БГ има специалист по право на страната Х -щото не я знаем.

За наследството това което е в България ,ако има такова няма да е проблем има служба вписвания при РС ,МДТ към общината където можете да проверите какви имоти има.

За това наследство ,което е в чужбина в страната Х нито знаем неин гражданин ли бившия ви съпруг нито нищо ....наемете си тамошен адвокат разбира се можете да се обърнете и към съответното посолство за помощ.
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси