начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Как да се защитя?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да се защитя?

Мнениеот ne_li » 28 Яну 2008, 23:44

От 2,5г. сме в развод. На първа истанция печеля делото, но съпруга ми обжалва вината.
Имаме Привремени мерки за децата/да са при мен/, но не му е определен режим на свиждане.
И 2006г. причака децата пред детската градина и взе малката-3,5г, в продължение на 5месеца ходене по полиция, прокуратура успях, със Съдия изпълнител, да си взема детето.
Това лято се повтори същото, взе насила малката и изчезна, обявих я за издирване и след 2 месеца полицаите я намериха на 400км от София.
На 24/01 сутринта водех детето на градина и той пак ни причакваше. Взе детето и тръгна към колата, аз се втурнах да я спасявам, последваха юмруци и шамари/както в "доброто старо време"/ и то пред детето, даже така ми бръкна в окото, че ми потече кръв. Успяхме да се измъкнем.
И от тогава отправя закани, че "ще ме похарчи, и за мен повече живот няма да има"....
Подадох жалба в 6-то/там вече добре ме познават/, но ми казаха, че само ще го предупредят. Вече незнам колко пъти е предупреждаван!
Извадих си и медицинско.
Той продължава да ме причаква и да ми изпраща ужасни sms-и.
......много ме е страх за детето, аз съм свикнала!

Та въпроса ми е как да спра този човек да не ме преследва и травмира децата?
ne_li
Нов потребител

Мнениеот tiarra » 28 Яну 2008, 23:49

http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135501151
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ
tiarra
Потребител

Мнениеот zelen » 29 Яну 2008, 20:43

Има спрециално и мога да кажа от личен опит, бързо производство по цитирания по-горе закон.
Съдът по принцип отсъжда страведливо, особено в случаи като вашия.
Има, обаче, много кратък срок, който ако изпуснете, усложнява още повече положението ви.
zelen
Потребител

Назад към Семейни казуси