начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Имотно дело след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотно дело след развод

Мнениеот neshkova » 27 Яну 2008, 12:56

Здравейте, поставена съм пред голям проблем! Бих желала да ми разясните следният казус! Разведена съм от 2 год., сега ми предстои имотно дело- имаме с бившият ми съпруг апартамент и дворно място! Имаме непълнолетна дъщеря, родителските права са предоставани на мене. Въпросът ми е какво е най-добре да направя в моя случай, тъй като той не желае да ги поделим, както следва, апартамента исках да го предоставим на дъщеря ми, а дворното място, което е в центъра на града да го оставим на него, но той не е съгласен, иска всичко за себе си! Как да действам в този случай! Благодаря Ви от сърце !
neshkova
Нов потребител

Мнениеот neshkova » 29 Яну 2008, 08:36

Извинете, не съм задала въпроса си правилно и не го разбирате ли? Защо нямам компетентен отговор?
Последна промяна neshkova на 29 Яну 2008, 11:16, променена общо 1 път
neshkova
Нов потребител

Мнениеот nemilostiv » 29 Яну 2008, 09:58

neshkova написа: Защо нямам компететнтен отговор?

:roll: :D :D :D :D :D :D :D :D
nemilostiv
Нов потребител

Мнениеот d_d » 29 Яну 2008, 10:03

neshkova написа: Защо нямам компететнтен отговор?

Попитайте адвоката си, който Ви води делото!
d_d
Потребител

Мнениеот neshkova » 29 Яну 2008, 11:12

Исках да сондирам мнение, разбира се, че съм говорела с адвоката си!
neshkova
Нов потребител

Мнениеот neshkova » 29 Яну 2008, 11:47

И какви са ми претенциите? :idea:
neshkova
Нов потребител

Re: Имотно дело след развод

Мнениеот Trapped » 29 Яну 2008, 11:49

neshkova написа:Здравейте, поставена съм пред голям проблем! Бих желала да ми разясните следният казус! Разведена съм от 2 год., сега ми предстои имотно дело- имаме с бившият ми съпруг апартамент и дворно място! Имаме непълнолетна дъщеря, родителските права са предоставани на мене. Въпросът ми е какво е най-добре да направя в моя случай, тъй като той не желае да ги поделим, както следва, апартамента исках да го предоставим на дъщеря ми, а дворното място, което е в центъра на града да го оставим на него, но той не е съгласен, иска всичко за себе си! Как да действам в този случай! Благодаря Ви от сърце !

Toва е грешната думичка в казуса. Дори някой да е искал да ви отговори, то не е имало как да стане. В правото няма такова понятие като "имам".

Разгънете го, доколкото можете с цялата история и доста по-лесно ще намерите колега, който да ви даде съвет. На всекиго е ясно как е станало така, че "имате" дъщеря (може би само Лютия не знае), но не можем да знаем какво значи "имаме апартамент и дворно място".
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот neshkova » 29 Яну 2008, 11:53

,,Имаме,,- имуществото е придобито по време на брака, това имах в предвид! Благодаря Ви за поправката!
neshkova
Нов потребител

Мнениеот Trapped » 29 Яну 2008, 11:55

Много сте обстоятелствена, затова ви се подиграват колегите. Как е придобито?
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот milletti » 29 Яну 2008, 16:31

Ако допуснем, че теоретично апартаментът и дворното място са били СИО, прекратена с развода, то Вие и вашият бивш съпруг към момента сте съсобственици при равни дялове. Бихте могли да пристъпите към съдебна делба - предпоставките са да нямате друго жилище /собствено/ и да са Ви предоставени родителските права. Обикновено получаването на призовка и препис от исковата молба от другата страна /бившия съпруг/ решава нещата без да се стига до крайната фаза - публична продан на имотите, ако са неподеляеми или не могат да бъдат възложени в дял на някого от съделителите. В крайна сметка, колкото и да проявява инат бившият Ви съпруг на тема "имоти", бързо ще инвентаризира интересите си и ще се разберете. :) Успех.
milletti
Потребител

Мнениеот neshkova » 29 Яну 2008, 16:59

Сърдечно благодаря!!!
neshkova
Нов потребител

Мнениеот hr.stoyanoff » 29 Яну 2008, 18:09

neshkova написа:Извинете, не съм задала въпроса си правилно и не го разбирате ли? Защо нямам компетентен отговор?

засрамете се
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

все пак молите, ... не заповядвате

: :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry: : :cry:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

вече се радвам за съпруга Ви, т.е. бившия

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hr.stoyanoff
Младши потребител

Назад към Семейни казуси