начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Практика по чл. 72 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Практика по чл. 72 от СК

Мнениеот justine » 30 Яну 2008, 17:10

Уважаеми колеги,
Изпитвам големи затруднения в търсенето на съдебна практика по посочения тест. Става дума за разрешение за емиграция в чужбина без съгласието на единия родител. Детето е на 8 г. и няма установен контакт с бащата, същият не е плащал издръжка години наред, понастоящем закъснява редовно с издръжката /пр.: нея е плащал за януари/. Детето живее в семейна среда с втори баща и природени 2 деца от втория брак на майката. Бащата, разбира се, няма да даде декларация за съгласие детето да емигрира с останалите членове на семейството. Необходимо е разрешение на районния съд по чл. 72 от СК. Практика в това отношение няма никаква или поне не такава, която да ми е от полза. Моля, споделете вашия опит, ако имате такъв?
Предварително благодаря на всички отговорили!
justine
Потребител

Re: Практика по чл. 72 от СК

Мнениеот donna » 30 Яну 2008, 17:18

justine написа:Уважаеми колеги,
Изпитвам големи затруднения в търсенето на съдебна практика по посочения тест. Става дума за разрешение за емиграция в чужбина без съгласието на единия родител. Детето е на 8 г. и няма установен контакт с бащата, същият не е плащал издръжка години наред, понастоящем закъснява редовно с издръжката /пр.: нея е плащал за януари/. Детето живее в семейна среда с втори баща и природени 2 деца от втория брак на майката. Бащата, разбира се, няма да даде декларация за съгласие детето да емигрира с останалите членове на семейството. Необходимо е разрешение на районния съд по чл. 72 от СК. Практика в това отношение няма никаква или поне не такава, която да ми е от полза. Моля, споделете вашия опит, ако имате такъв?
Предварително благодаря на всички отговорили!

Имам 2 решения ,едното е сканирано другото не е .Дай координати да пратя.
donna
Старши потребител

Благодаря ти Дона,

Мнениеот justine » 31 Яну 2008, 20:57

а другото решение различава ли се особено от това, което ми изпрати? Поздрави!
justine
Потребител

Re: Благодаря ти Дона,

Мнениеот donna » 31 Яну 2008, 21:22

justine написа:а другото решение различава ли се особено от това, което ми изпрати? Поздрави!

Първо форума не е чат и второ вс. случай е различен ,каквто е и живота.
donna
Старши потребител

Уточнение:

Мнениеот justine » 01 Фев 2008, 20:04

Добре, ясно е, че казусът няма да е идентичен. Интересуват ме основните моменти:
1. възраст на детето;
2. съществува ли установен контакт с родителя неупражняващ род. права/ изплаща ли редовно издръжка;
3. семеен профил към подаване на молбата /наличие или липса на втори баща/майка, природени братя или сестри и др. от значение/;
4. осигурени или не доходи в чужбина;
5. специфични доказателства, респ. доказателствени искания;
6. времетраене на производството.

Ако разполагаш с няколко минути - ще се радвам на тези "статистически" данни!
justine
Потребител

До maximum

Мнениеот justine » 04 Фев 2008, 14:42

До къде я докарахме юриспруденцията, а? :D :D :lol:
justine
Потребител

Назад към Семейни казуси