начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

отново за издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отново за издръжка на дете

Мнениеот novata » 09 Фев 2008, 12:34

Здравейте, колеги
особен представител съм на малолетен в производство по установяване на бащинство. Проблема ми е, че е допуснат за съвместно разглеждане и иск за издръжка, а аз никога не съм се занимавала с издръжки. Представила съм доказателства за особените нужди на детето, но се колебая дали не е необходимо да поискам вероятния баща да представи доказателства относно неговото материално положение. Колебанията ми са заради това, че се иска по- висок размер от минималния, а по делото липсват каквито и да е доказателства за семейното и материално положение на ответника- баща. Считам, че съда няма да удовлетвори искането относно по- високия размер само на база нужди на детето, но и на база възможности на бащата. Кажете ми дали мисля в правилна насока и ако искам доказателства, то от какъв точно характер е най- добре да бъдат те. Благодаря на тези, които ще се отзоват.
novata
Младши потребител

Re: отново за издръжка на дете

Мнениеот donna » 09 Фев 2008, 13:42

novata написа:Здравейте, колеги
особен представител съм на малолетен в производство по установяване на бащинство. Проблема ми е, че е допуснат за съвместно разглеждане и иск за издръжка, а аз никога не съм се занимавала с издръжки. Представила съм доказателства за особените нужди на детето, но се колебая дали не е необходимо да поискам вероятния баща да представи доказателства относно неговото материално положение. Колебанията ми са заради това, че се иска по- висок размер от минималния, а по делото липсват каквито и да е доказателства за семейното и материално положение на ответника- баща. Считам, че съда няма да удовлетвори искането относно по- високия размер само на база нужди на детето, но и на база възможности на бащата. Кажете ми дали мисля в правилна насока и ако искам доказателства, то от какъв точно характер е най- добре да бъдат те. Благодаря на тези, които ще се отзоват.

Колежке мислииш в правилна насока ,аз имам едно такова сега е на ОС не ми удовлетвориха на районен искането при представени доходо на бащата половин милион долара годишно.
Та какво работи тоя баща ,има ли имоти и т.н. ще ти се наложи да доказваш поне така мисля аз.
donna
Старши потребител

Мнениеот novata » 09 Фев 2008, 14:26

Благодаря за насоките.
А сега се сещам- дали ще е необходимо да установявам доходите и на майката? Тя също не е представила доказателства за такива.
Дано въпросите ми да не ви изглеждат лаишки, но наистина нямам никакъв опит с издръжките- все съм отказвала да водя бракоразводни дела, а издръжките се предявяват най- вече там, пък от друга страна искам да си свърша работата и да помогна на детето.
novata
Младши потребител

Мнениеот donna » 09 Фев 2008, 14:40

novata написа:Благодаря за насоките.
А сега се сещам- дали ще е необходимо да установявам доходите и на майката? Тя също не е представила доказателства за такива.
Дано въпросите ми да не ви изглеждат лаишки, но наистина нямам никакъв опит с издръжките- все съм отказвала да водя бракоразводни дела, а издръжките се предявяват най- вече там, пък от друга страна искам да си свърша работата и да помогна на детето.

Да представя се служебна бележка от работодателя.
donna
Старши потребител

Мнениеот novata » 09 Фев 2008, 14:45

Ей, друго си е опита.
Благодарности още веднъж.
Ще се радвам ако и аз мога да помогна нещо.
novata
Младши потребител

Назад към Семейни казуси