начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Отнемане родителски права на бащата.......

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнемане родителски права на бащата.......

Мнениеот robberta » 12 Фев 2008, 14:46

Здравейте,ако има подобна тема предварително се извинявам..
Накратко....нямаме брак,но имаме дете...в момента бащата се намира в затвора....аз си живея при родителите,в собсвено жилище....искам пълно отнемане на родителските права.......но това възможно ли е?
Благодаря предварително
robberta
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 12 Фев 2008, 14:57

Напълно е възможно.Осъществява се с иск на основание чл.75 СК.Разбира се трябва да се консултирате с адвокат , които след като се запознае подробно с фактическата обстановка , да прецени дали са изпълнени условията на нормата и да ви даде съвет.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот robberta » 12 Фев 2008, 15:22

прочетох сега чл.75 от СК...а той като е в затвора и така или иначе не може да си упражнява правата,не е ли достатъчно...аз се консултирах по-принцип...но ми казаха ,че не можело пълно лишаване от родителки права.....
и не е ли опасен за детето ,след като е нарушавал многократно законите?
robberta
Нов потребител

Мнениеот punisher » 12 Фев 2008, 15:53

Е,Г-жо,ако всички можехте да тълкувате ей-така нормите и да ги четете,нямаше да има адвокати.
Затова
Разбира се трябва да се консултирате с адвокат , които след като се запознае подробно с фактическата обстановка
punisher
Потребител

Мнениеот robberta » 12 Фев 2008, 16:43

[/quote]
Само това не е достатъчно ! По принцип ...
А и сега ли разбрахте, че е нарушавал многократно законите , та сте го избрала за баща на детето си ?[/quote]
Е това в момента няма значение......

Благодаря ви на всички за отговорите
robberta
Нов потребител

Мнениеот robberta » 12 Фев 2008, 16:45

punisher написа:Е,Г-жо,ако всички можехте да тълкувате ей-така нормите и да ги четете,нямаше да има адвокати.
Затова
Разбира се трябва да се консултирате с адвокат , които след като се запознае подробно с фактическата обстановка

Трябва да попитам...все пак:)
robberta
Нов потребител

Мнениеот izymena » 12 Фев 2008, 17:08

robberta написа:

Е това в момента няма значение......
[/quote]
Единствено има значение ,да спрете да сипвате сол в раната..
Защото на баба и дядо няма как да възпрете,когато искат да го видят,а те не са погазили закона 8)
izymena
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 14 Фев 2008, 11:02

Хора, не се карайте поне на тоя ден! :lol:
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот mimiketi » 14 Фев 2008, 11:33

eklekti4kata написа:Хора, не се карайте поне на тоя ден! :lol:

elektri4kata съгласна съм с теб:) аз за днес млъквам :) права си наистина трябва повече усмивки и разбиране от всяка една страна ! лек и успешен ден :wink: :D
mimiketi
Младши потребител

Назад към Семейни казуси