- Дата и час: 21 Дек 2024, 01:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да се откажа от дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
90 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Как да се откажа от дете
Как да се откажа от дете: аз да се откажа от правото да искам вероятна издръжка от него и то да няма право на наследство от мен?
Моля, без морализаторстване! Не случайно съм стигнал до този въпрос. Искам само сухи съвети, без коментари, ако е възможно.
Моля, без морализаторстване! Не случайно съм стигнал до този въпрос. Искам само сухи съвети, без коментари, ако е възможно.
- lasthope
- Младши потребител
vassilev написа:Мисля, че на първо време е добре да си дадете малко време и почивка и да изоставите емоциите.
не е емоция, а се налага
и как няма такъв филм. няма начин да не може!
- lasthope
- Младши потребител
Прочетете Закона за наследството, там изчерпателно са уредени случаите в които детето Ви няма да е Ваш наследник
- dimist
- Потребител
Вижте, въпреки общоприетото в обществото мнение, че правото и морала-нямат нищо общо-това не е така.
Родителите са длъжни да се грижата за децата си. Това е морално, генетично, биологично или както искате там го наречете предопределено.
Такова е категоричното становище на правото и аз го адмирирам !
Родителите са длъжни да се грижата за децата си. Това е морално, генетично, биологично или както искате там го наречете предопределено.
- vassilev
- Активен потребител
ами няма.
предварителен отказ от право на издръжка е недействителен. А детето ви е наследник по закон от първи ред. Има определени изисквания за недостойнство за наследяване, но не знам колко ще са приложими във вашия случай-опит за убийство( едва ли има такъв, но не знам),да ви е набедил в престъпление.
Може да погледнете ЗНаследството на сайта и сами да се уверите.
предварителен отказ от право на издръжка е недействителен. А детето ви е наследник по закон от първи ред. Има определени изисквания за недостойнство за наследяване, но не знам колко ще са приложими във вашия случай-опит за убийство( едва ли има такъв, но не знам),да ви е набедил в престъпление.
Може да погледнете ЗНаследството на сайта и сами да се уверите.
- barri
- Потребител
Бари, много на вътре навлезна-обикновено ние тук се въздържаме от консултации и особено в такива деликатни отношения, защото тя (консултацията), колкото може да е полезна, толкова може и да навреди на хората...
Не се сърди !
Не се сърди !
- vassilev
- Активен потребител
vassilev написа:Родителите са длъжни да се грижата за децата си. Това е морално, генетично, биологично или както искате там го наречете предопределено.
Така е, освен ако става дума за пораснало дете.
Защото тук се пита за наследство и за издръжка от, а не за детето.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
vassilev написа:Бари, много на вътре навлезна-обикновено ние тук се въздържаме от консултации и особено в такива деликатни отношения, защото тя (консултацията), колкото може да е полезна, толкова може и да навреди на хората...
Не се сърди !
ами те всички отношения са деликатни, ако се замислиш!!!
Да! Става въпрос за пълнолетно дете!
Това е моя случай!
- lasthope
- Младши потребител
Грижи на родителите за децата
СК
Чл. 68. (1) Родителите са длъжни да се грижат за децата си и да ги подготвят за общественополезна дейност.
Тук не виждам това задължение да се погасява с порастването на детето, навършването на пълнолетие и пр.
СК
Чл. 68. (1) Родителите са длъжни да се грижат за децата си и да ги подготвят за общественополезна дейност.
Тук не виждам това задължение да се погасява с порастването на детето, навършването на пълнолетие и пр.
- vassilev
- Активен потребител
ами затова питам тука, ако се намери някой по-любител на завъртените неща в професията да отговори!
иначе всеки би казал, че няма начин...
иначе всеки би казал, че няма начин...
- lasthope
- Младши потребител
vassilev написа:СК
Тя майка ми сигурно затова още се грижи за мен и ме подготвя за общественополезна дейност. Изпълнява си задължението.
Разбира се, че се погасява. Личи си от израза и няма нужда да го пише изрично. В какво се изразява според Вас гриженето и подготвянето за общественополезна дейност по отношение на един човек на 25 или 50 години? Има ли задължение 85-годишният баща на един 65-годишен пенсионер да подготвя сина си за общественополезна дейност?
А към питащия: няма начин. Доколкото имате някакво имущество при смъртта си, детето ще има право да наследи дял от него. Освен ако не опита да Ви убие и т.н.
Да престанете да му бъдете баща пък съвсем няма начин.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
отворете умовете си!
няма начин да няма начин
а какво става, ако стана например английски гранжданин и се откажа от българско гражданство???
няма начин да няма начин
а какво става, ако стана например английски гранжданин и се откажа от българско гражданство???
- lasthope
- Младши потребител
Почваш наново в Англия. Българските ти деца, родители и съпруг престават да ти бъдат такива и си търсиш други.
Теоретично, АКО при един спор приложимото за спора право бъде английското и АКО то предвижда нещо, което ти отърва... Което МНОГО ме съмнява. Ама все пак по английските криминалета родителите имат право със завещание да лишат от наследство децата си, затова децата им ги убиват, преди да са направили завещанието.
Теоретично, АКО при един спор приложимото за спора право бъде английското и АКО то предвижда нещо, което ти отърва... Което МНОГО ме съмнява. Ама все пак по английските криминалета родителите имат право със завещание да лишат от наследство децата си, затова децата им ги убиват, преди да са направили завещанието.
Последна промяна portokal на 13 Фев 2008, 18:43, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
О, Портокалче, дискусиите с теб винаги са били горещи, но уверявам те този път грешиш.
Задължението не се погасява !
След навършването на пълнолетието, обаче възниква и насрещно задължение-чл.69 СК
След навършването на пълнолетието, обаче възниква и насрещно задължение-чл.69 СК
- vassilev
- Активен потребител
vassilev написа:О, Портокалче, дискусиите с теб винаги са били горещи, но уверявам те този път грешиш.
кое не се погасява. аз съм примерно английски гражданин без българско гражданство. детето е пълнолетен български гражданин. не мога ли да го лиша от наследство?!
- lasthope
- Младши потребител
Последна надежда, да си отворим умовете, да не ти морализаторстваме...
Чекай малко...
Ние да не сме ти нещо длъжници ???
Чекай малко...
- vassilev
- Активен потребител
vassilev написа:Последна надежда, да си отворим умовете, да не ти морализаторстваме...
Чекай малко...
сам ли си говориш или как
все пак не съм застанал с пистолет на челото ти за отговор!
тази тема е публична договорка. ако не ти изнасят условията, не пишеш в нея!
чисто приятелски питах. нима не ти е интересна темата?!
- lasthope
- Младши потребител
90 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|