начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Как да се откажа от дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот system » 13 Фев 2008, 19:50

Добре, lasthope, ето Ви едно мнение без "морализаторстване": нашето законодателство не предвижда възможност "да се откажете" от детето си - от Вашите задължения да се грижите за него, да осигурявате издръжка и т. н. Не можете и чрез подобно изявление да "лишите" детето си от наследство - дори и да завещаете имуществото си на друго лице, в полза на детето Ви има т. нар. запазена част от наследството. Не знам как е в Англия, чийто поданик вероятно имате намерение да станете, но дори и да има такава възможност там - за "лишаване" от наследство, мисля, че тя не би била приложима при наследяване на имущества в България (независимо чий гражданин или поданик сте).
И въпреки че Ви обещах да не го права, не мога да се сдържа и ще Ви кажа: НЕ Е ХУБАВО ТАКА :!:
Колеги, предлагам да закрием темата.
system
Активен потребител

Мнениеот lasthope » 13 Фев 2008, 19:53

system написа:Добре, lasthope, ето Ви едно мнение без "морализаторстване": нашето законодателство не предвижда възможност "да се откажете" от детето си - от Вашите задължения да се грижите за него, да осигурявате издръжка и т. н. Не можете и чрез подобно изявление да "лишите" детето си от наследство - дори и да завещаете имуществото си на друго лице, в полза на детето Ви има т. нар. запазена част от наследството. Не знам как е в Англия, чийто поданик вероятно имате намерение да станете, но дори и да има такава възможност там - за "лишаване" от наследство, мисля, че тя не би била приложима при наследяване на имущества в България (независимо чий гражданин или поданик сте).
И въпреки че Ви обещах да не го права, не мога да се сдържа и ще Ви кажа: НЕ Е ХУБАВО ТАКА :!:
Колеги, предлагам да закрием темата.

СЪРДЕЧНО благодяря и много успехи ви пожелавам и в семейството, и професионално!!!

Всъщност би ме задоволило и това детето да не може да ползва наследството, докато е жива бившата ми жена, но и това няма как да стане.

Успех на всички отговорили!!!
lasthope
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 13 Фев 2008, 20:08

lasthope написа:Всъщност би ме задоволило и това детето да не може да ползва наследството, докато е жива бившата ми жена, но и това няма как да стане.

аааа ето къде бил ключа от палатката....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот portokal » 13 Фев 2008, 20:11

Мъхъ, а аз да си помисля, че самото дете се е провинило нещо. :lol:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот lasthope » 13 Фев 2008, 20:44

portokal написа:Мъхъ, а аз да си помисля, че самото дете се е провинило нещо. :lol:

отношенията родител-дете са асимитретични. и да се е провинило му се прощава
lasthope
Младши потребител

Мнениеот vassilev » 13 Фев 2008, 20:50

Ей, последна надежда-ти започваш да придобиваш по-човечни черти.
Мисля, че последната надежда е в самия теб. Според мен би било глупаво да експонираш отношенията си към бившата съпруга- в отношенията към детето си...
Просто трябва да го спечелиш отново ...
Успех !
vassilev
Активен потребител

Мнениеот neznaiko » 14 Фев 2008, 16:01

Май се сещам за един начин - но не гарантирам 100%успех.
Незабавно ставате комарджия. Разорявате се и трупате множество дългове. След смърта ми - детето Ви има право да Ви наследи -но би могъл и да направи отказ от наследство. Щото иначе ще трябва да плаща дълговете Ви.Надявам се че сте доволен от отговора ми
neznaiko
Потребител

Re: Как да се откажа от дете

Мнениеот izymena » 14 Фев 2008, 16:33

lasthope написа:Как да се откажа от дете: аз да се откажа от правото да искам вероятна издръжка от него и то да няма право на наследство от мен?

Дайте го за осиновяване или продайте наследството,или прехвърлете на хилд,мисля че и на старческите домове беше такова изискването ,волята е ваша :evil:
Греха също :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 14 Фев 2008, 16:39

neznaiko написа:Незабавно ставате комарджия. Разорявате се и трупате множество дългове. След смърта - детето Ви има право да Ви наследи -нищото и няма да плаща дълговете
:lol:
izymena
Потребител

Мнениеот lasthope » 14 Фев 2008, 16:49

webkam написа:
lasthope написа:тц тц тц, е що със нерви така подхождате?!

Защото простотиите на някои пораждат подобни реакции !
Вашите също!

lasthope написа: Всъщност би ме задоволило и това детето да не може да ползва наследството, докато е жива бившата ми жена, но и това няма как да стане.

Значи, за да отмъщавате на " бившата " сте готов да низвергнете и детето си ?!...
Само че , явно сте забравили, че точно Вие сте създали това дете и точно Вие сте избрали за негова майка " бившата " !...
При това положение сте длъжен да търпите последиците от лошия си избор, както и да не прехвърляте злобата си , спрямо детето си, което , явно е, с нищо не е заслужило подобно поведение и отношение от Ваша страна...
Но и това няма да разберете , защото сте затънал до шия с кроежите за реванш спрямо " бившата "...
Хайде - стига Ви толкова !
Наливаме в бъчва без дъно ...

Само че , явно сте забравили, че точно Вие сте си избрали тази професия и риска да виждате всевъзможни съдби и ситуации!
При това положение сте длъжен да търпите последиците от лошия си избор, както и да не прехвърляте злобата си от професията към потенциалните клиенти, които с нищо не са заслужили подобно поведение и отношение от Ваша страна!
Но и това няма да разберете , защото сте затънали до шия с кроежите да "научите" потенциалните клиенти как да се държат почтително с Вас.
И е казано: не гледай сламките в очите на другите, а гредата в твоите очи!

П.С. И се научете къде и как се слагат запетайките.
lasthope
Младши потребител

Мнениеот hr.stoyanoff » 14 Фев 2008, 16:56

lasthope написа:ами затова питам тука, ако се намери някой по-любител на завъртените неща в професията да отговори!
иначе всеки би казал, че няма начин...

тази работа не става с питане, а по-скоро с въздържание. Само като си помисля колко хора се редят с години на опашка за чуждо дете искам да посъветвам колегите да престанат с помощта си. Г-нът трябва да си плати "солено" за нея, защото както личи, той не обича много това действие
hr.stoyanoff
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 14 Фев 2008, 16:58

Аз се включвам, само за да напомня, че все пак това е форум, а не място, на което може човек да получи адекватна правна помощ или консултация. Волята на отговарящите е свободна и никой не е длъжен да дава отговори на когото и да е, само заради факта, че това му е професия.

Когато човек задава въпрос, свързан с тази материя и желае да получи някакъв отговор или насока, то би следвало въпроса да е поставен в своята цялост. Когато се пита нещо, но се премълчава друго, не може да се очаква отговарящия да има способностите на баба Ванга и да предвижда точно какво се има в предвид.

Ако отговорите на колегите не Ви задоволяват бих си позволил да ви дам един съвет - Посетете юрист, който е специализирал в тази правна материя, за да получите така желания от Вас отговор. Естествено ще се наложи да си заплатите определена сума като хонорар, но какво да се прави - живеем в меркантилен, капиталистически свят и сиренето е с пари!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот lasthope » 14 Фев 2008, 17:03

DEKAH написа:Ако отговорите на колегите не Ви задоволяват бих си позволил да ви дам един съвет - Посетете юрист, който е специализирал в тази правна материя, за да получите така желания от Вас отговор. Естествено ще се наложи да си заплатите определена сума като хонорар, но какво да се прави - живеем в меркантилен, капиталистически свят и сиренето е с пари!

Ами не знам дали сте стигнали до мястото (страница назад), където благодарих и пожелах успех на всички отговорили?!

Учудва ме, че хората пренебрегват този постинг, а използват предишни мои такива, за да изливат емоции!!!
lasthope
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 14 Фев 2008, 17:05

lasthope написа:
Ами не знам дали сте стигнали до мястото (страница назад), където благодарих и пожелах успех на всички отговорили?!

Учудва ме, че хората пренебрегват този постинг, а използват предишни мои такива, за да изливат емоции!!!

Напротив - прочетох поста Ви. Аз отговорих принципно без да конкретизирам поведението Ви, нито поведението на колегите.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ivanovna » 14 Фев 2008, 17:13

Г-н lasthope защо си играете на психоанализа с колегите юристи, които били озлобени от професията си и не насочите обсебилата Ви злоба към собственото Ви дете и бивша жена към самия себе си и за да избегнете подобни бъдещи проблеми не се подложите на вазектомия.
ivanovna
Младши потребител

Мнениеот lasthope » 14 Фев 2008, 17:18

ivanovna написа:Г-н lasthope защо си играете на психоанализа с колегите юристи, които били озлобени от професията си и не насочите обсебилата Ви злоба към собственото Ви дете и бивша жена към самия себе си и за да избегнете подобни бъдещи проблеми не се подложите на вазектомия.

Гопожице Ивановна (да не сте рускиня), тази форма на психоанализа я измисли драгоценния ви колега Вебкам. Защо не протестирахте, когато той я употребяваше?
lasthope
Младши потребител

Мнениеот ivanovna » 14 Фев 2008, 17:19

И между другото такова нещо в българското право като "отказ от дете" няма. Ако смятате, че това накърнява човешките Ви права, може да се обърнете към съответните институции извън България, нали и без това смятате да бягате чак в Англия от детето си и бившата Ви жена.
ivanovna
Младши потребител

Мнениеот ivanovna » 14 Фев 2008, 17:21

Защо решихте че съм госпожица? С помощта на психоанализата ли ? Не сте на прав път.
ivanovna
Младши потребител

Мнениеот lasthope » 14 Фев 2008, 17:22

ivanovna написа:Защо решихте че съм госпожица? С помощта на психоанализата ли ? Не сте на прав път.

Aми от написаното предположих, че дълги години ше си останете госпожица......
lasthope
Младши потребител

Мнениеот ivanovna » 14 Фев 2008, 17:24

Тълкуването на текстове и психоанализата не са силната Ви страна повярвайте ми.
ivanovna
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси