ivanovna написа:Тълкуването на текстове и психоанализата не са силната Ви страна повярвайте ми.
Не съм казвал, че са! А вие защо си въобразявате разни неща за мен, не знам!
|
|
ivanovna написа:Тълкуването на текстове и психоанализата не са силната Ви страна повярвайте ми.
lasthope написа:ivanovna написа:Тълкуването на текстове и психоанализата не са силната Ви страна повярвайте ми.
Не съм казвал, че са! А вие защо си въобразявате разни неща за мен, не знам!
hr.stoyanoff написа:ПРЕЛАГАМ НА КОЛЕГИТЕ ДА ЗАКРИЕМ ТЕМАТА. ПРАВОТО Е СОЦИАЛНА НАУКА И ТАКИВА ТЕМИ НЯМАТ МЕСТО В БЛОГА
ivanovna написа:Защото ги упражнявате тук, както и по отношение на мен. "Ще си остана дълго "госпожица" и т.н. Ама не съм вече такава.
lasthope написа:Как да се откажа от дете: аз да се откажа от правото да искам вероятна издръжка от него и то да няма право на наследство от мен?
Моля, без морализаторстване! Не случайно съм стигнал до този въпрос. Искам само сухи съвети, без коментари, ако е възможно.
katerinakuch написа:В българското право не съществува юридическо определение, наречено "отказ от дете".
Според мен е правилно, че в действащия български правен мир липсва горепосочената правна фигура и това не е случайно, защото с отсъствието на такава "нормативна уредба" и "процедура" се предпазват интересите и правата на децата от странни и оцветени предимно в преходна емоционална окраска хрумвания на техните родители.
system написа:Извинете, господин lasthope, но нали получихте отговорите, които търсехте ? Осветлихме Ви проблема откъм правната и (въпреки Вашето нежелание) откъм моралната страна, защото, колкото и странно да Ви се струва, моралът е качество, която не е чужда нито на правото, нито на юристите. Тогава защо още сте в този форум ? Темата наистина трябва да бъде закрита, защото, както Ви казах преди време - НЕ Е ХУБАВО ТАКА ! Вашите разсъждения са неправилни, некоректни и нечестни спрямо детето Ви. Какво да говорим повече ? Лично аз Ви пожелавам всичко хубаво и приятен път до Англия (нали затам се бяхте запътили).
А НА ВСИЧКИ ДЕЦА ПОЖЕЛАВАМ ДА ГИ ПАЗИ ГОСПОД ОТ БАЩИ КАТО ВАС.
Приятна вечер !
donna написа:Наркоман или не детето си е дете. Донякъде и родителите имат вина , донякъде не ,защото вс. си е отделен индивид.
Има една стара приказка -крушата не пада по далече от дървоно,която също не винаги е вярна.
orenda написа:За съжаление тази тема се развива като всички подобни в този форум и досущ като всички теми по всички форуми, в които участват българи. От години безуспешно си блъскам главата да проумея манталитета на питащите по форумите. Хората участват във форума анонимно, искат да получат полезна информация, но не знаят как да попитат. Повечето въпроси са формулирани по идентичен начин: "Комшията ме съди, моля дайте ми някакъв компетентен юридически съвет". Чак след третата страница с безмислени и неотносими към същината на казуса писания(най-рано) и след двадесетия въпрос питащият дава достатъчно информация (евентуално), за да му се даде адекватен съвет. Аналогично се развиват действията в други български форуми. Защо е така? Логично е, че след като пишеш инкогнито, много малък е шансът някой да те разпознае, колкото и подробно да описваш фактическата обстановка на казуса. В същото време най-често искат да получат не някаква информация, често непонятна за хора без юридическо образование, а конкретно, отасящо се към техния житейски случай решение. Според мен всеки средно интелигентен човек трябва да проумява, че ако задава прецизно формулирани въпроси+отнася се с дължимото уважение към професионалистите, предоставящи безплатно компетентни правни съвети (вторият елемент рядко е налице),ще получи помощта , от която се нуждае. На въпроса защо се получава така и форумите са задръстени с произволно сипещи се неясни въпроси от хора, отнасящи се с неуважение към останалите участници, като че ли възможните отговори са два:
1. Питащите са неопитни и не знаят как да формулират въпросите си, нямат представа какви факти да предоставят, "за да им се даде правото".
Колкото повече сравнения правя с американски, канадски, френски форуми, толкова повече този отговор ми се струва неправдоподобен. За съжаление според мен верният отговор е,...:
2.По-голямата част от българите са лошо възпитани, убедени са, че всички останали са им длъжни, самоуверени са, че сами могат да сглобят и най-сложния юридически пъзел, стига само да получат информация по десет отделни елементи на казуса от десет различни юриста.
Моите лични убеждения са, че не е редно да се задва въпрос с уточнението "ти ми отговори само това, което те питам и не ме учи....", "моля без излишни коментари", "отворете си умовете". Ако колегите юристи са на различно мнение, ще се радвам ако го споделят.
lasthope написа:Как да се откажа от дете: аз да се откажа от правото да искам вероятна издръжка от него и то да няма право на наследство от мен?
Моля, без морализаторстване! Не случайно съм стигнал до този въпрос. Искам само сухи съвети, без коментари, ако е възможно.
m_jivkova написа:orenda написа:За съжаление тази тема се развива като всички подобни в този форум и досущ като всички теми по всички форуми, в които участват българи. От години безуспешно си блъскам главата да проумея манталитета на питащите по форумите. Хората участват във форума анонимно, искат да получат полезна информация, но не знаят как да попитат. Повечето въпроси са формулирани по идентичен начин: "Комшията ме съди, моля дайте ми някакъв компетентен юридически съвет". Чак след третата страница с безмислени и неотносими към същината на казуса писания(най-рано) и след двадесетия въпрос питащият дава достатъчно информация (евентуално), за да му се даде адекватен съвет. Аналогично се развиват действията в други български форуми. Защо е така? Логично е, че след като пишеш инкогнито, много малък е шансът някой да те разпознае, колкото и подробно да описваш фактическата обстановка на казуса. В същото време най-често искат да получат не някаква информация, често непонятна за хора без юридическо образование, а конкретно, отасящо се към техния житейски случай решение. Според мен всеки средно интелигентен човек трябва да проумява, че ако задава прецизно формулирани въпроси+отнася се с дължимото уважение към професионалистите, предоставящи безплатно компетентни правни съвети (вторият елемент рядко е налице),ще получи помощта , от която се нуждае. На въпроса защо се получава така и форумите са задръстени с произволно сипещи се неясни въпроси от хора, отнасящи се с неуважение към останалите участници, като че ли възможните отговори са два:
1. Питащите са неопитни и не знаят как да формулират въпросите си, нямат представа какви факти да предоставят, "за да им се даде правото".
Колкото повече сравнения правя с американски, канадски, френски форуми, толкова повече този отговор ми се струва неправдоподобен. За съжаление според мен верният отговор е,...:
2.По-голямата част от българите са лошо възпитани, убедени са, че всички останали са им длъжни, самоуверени са, че сами могат да сглобят и най-сложния юридически пъзел, стига само да получат информация по десет отделни елементи на казуса от десет различни юриста.
Моите лични убеждения са, че не е редно да се задва въпрос с уточнението "ти ми отговори само това, което те питам и не ме учи....", "моля без излишни коментари", "отворете си умовете". Ако колегите юристи са на различно мнение, ще се радвам ако го споделят.
Да, аз съм на различно мнение, формулирано от участията ми само в един американски юридически форум и от собствената ми практика. Във въпросният форум на неясно зададен въпрос от неюрист има много кратки, точни и конкретни отговори, тъй като всеки юрист под неясно зададеният въпрос винаги може сам да разбере от какво се интересува питащият.
Не виждам нищо лошо в това, когато някой има питане да иска да му се отговори без излишни коментари. Няма да съдя и тук питащия за призива да си отворим умовете, защото както видях е получил грешни и неясни отговори и квалификации, за които предварително е уточнил, че не желае да чува, тъй като решението си е негово и си има собствени мотиви за това.
Според мен тук нямаме проблем с манталитета на питащия, а с манталитета на отговарящите.
Аз съм адвокат и приех питането на г-на както приемам всички питания, отправени към мен от клиентите ми, т.е., ако ми е във възможностите трябва да им дам отговор, ако не да им кажа, че не знам и да ги упътя към по-вещ колега. Не съм нито психоаналитик, нито обвинител, за да казвам на хората, какво е правилно и какво не. Аз съм защитник и работата ми е да защитавам интересите им.
Ако тръгна да обяснявам на последният си клиент, че е много тъпо, че е карал пиян и той ще ми каже да не му правя излишни коментари и да му кажа нещо конкретно, заради което е дошъл при мен.
Според мен конфликта в настоящият форум идва от там, че всички сме юристи, но не всички сме адвокати и г-на иска или не ще чуе и прокурорско мнение, и съдийско, и следователско, дори и студентско....
system написа:Не знам как е в Англия, чийто поданик...
m_jivkova написа:katerinakuch написа:В българското право не съществува юридическо определение, наречено "отказ от дете".
Според мен е правилно, че в действащия български правен мир липсва горепосочената правна фигура и това не е случайно, защото с отсъствието на такава "нормативна уредба" и "процедура" се предпазват интересите и правата на децата от странни и оцветени предимно в преходна емоционална окраска хрумвания на техните родители.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 41 госта