начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Развод с дете на шест месеца и ипотека на жилище?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод с дете на шест месеца и ипотека на жилище?

Мнениеот dani_georgieva » 19 Фев 2008, 14:16

Здравейте, моля Ви за съвет!
Искам да се разведа по закона за домашно насилие. Съпругът ми иска това да стане по взаимно съгласие, като сключим споразомение и да ми изплати дела от жилището около 20 хил. лева, а той да погасява ипотеката и да му го препиша.
Имаме дете на шест месеца. Заплашват ме родителите му, че ще ми го вземат. От два месеца той е в Испания, разбрах, че без неговото присъствие не можем да се разведем, както и съм сигурна, че той няма физическата възможност да събере 20 хил. лв за една година както е упоменал в споразомението. Кажете ми какво да правя, как да се разведа и да бъда сигурна, че ще получа дела си и ще ме оставят на мира, и той, и семеството му. Кой е правилния път в моя случай: по взаимно съгласие или да се установява вината за разстройването на брака?
Благодаря Ви предварително!
dani_georgieva
Нов потребител

Мнениеот kiritsova » 19 Фев 2008, 15:09

Не можете да се разведете по Закона за защита срещу домашното насилие. Както показва и името му, този закон цели да ви защити от домашно насилие като окаже въздействие срещу насилника с принудителни мерки от сорта на отстраняване от семейното жилище, забрана за посещаване на местата ви за социални контакти и др. подобни. Разводът е съвсем друго производство. То се провежда по Семейния кодекс. За развода по взаимно съгласие си има условия за допустимост. Посъветвайте се с адвокат!
kiritsova
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 19 Фев 2008, 15:57

dani_georgieva, виждам, че сте доста объркана.
Както са Ви писали колегите по-горе, няма такова нещо като развод по закона за домашно насилие. Разводите са по СК, по исков ред и по взаимно съгласие. Ако изберете исковият ред, доказването на домашно насилие от съпруга ви може да обоснове вината му. По същия ред може да се разведете без неговото присъствие. Не се хващайте на приказките на родителите му, ако сте нормална майка, а не наркоманка или нещо такова, абсурд да ви вземат детето. За имотния въпрос обаче трябва да се видят документите. Така че- съберете си мислите и документите, успокойте се и идете при адвоката си, който ще Ви посъветва най- правилно.
Последна промяна bebitor на 19 Фев 2008, 16:16, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Развод с дете на шест месеца и ипотека на жилище?

Мнениеот donna » 19 Фев 2008, 16:03

dani_georgieva написа:Здравейте, моля Ви за съвет!
Искам да се разведа по закона за домашно насилие. Съпругът ми иска това да стане по взаимно съгласие, като сключим споразомение и да ми изплати дела от жилището около 20 хил. лева, а той да погасява ипотеката и да му го препиша.
Имаме дете на шест месеца. Заплашват ме родителите му, че ще ми го вземат. От два месеца той е в Испания, разбрах, че без неговото присъствие не можем да се разведем, както и съм сигурна, че той няма физическата възможност да събере 20 хил. лв за една година както е упоменал в споразомението. Кажете ми какво да правя, как да се разведа и да бъда сигурна, че ще получа дела си и ще ме оставят на мира, и той, и семеството му. Кой е правилния път в моя случай: по взаимно съгласие или да се установява вината за разстройването на брака?
Благодаря Ви предварително!

Чакай малко тоя ще ви плати дела ,ще плаща ипотеката ,ще му го припишете ,кое дела си ли,а с банката говрихте ли ,че на нея ще и стане хубаво и интересно кой как ще плаща.Че то ще му излезе златно ... То по добре да се разведе с вас без каквото и да е споразумение , след това да поиска делба,да ви го наплати ,а за вноските които е плащат след развода ,ако не живее там да си заведе иск ..........ех живот. Ама вие имате дело за развод я вижте какво сте написали "сигурна, че той няма физическата възможност да събере 20 хил. лв за една година както е упоменал в споразомението"Я кажи колко струва имота и колко е ипотеката......щот аз на тоя мъж друг акъл бих дала.
Вие искате да заведете дело за домашно насилие ,за да не може човека да припарва там поне година и след това развода / и или по време на развода да го зеведете .........е няма да стане ,тия искове се подават в месечен срок от насилието ,тоя е в чужбина ,как ви насилва по телефана ли.

Така както чета поста питащата е консултирана ,но просто се е изразила зле и търси и друго мнение.
Детето никой няма да ви вземе за това бъдете сигурна .
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 19 Фев 2008, 16:36

Тук май стана като приказката за Василиса прекрасна.
Иванушка глупака имал особено голям мерак на Василиса Прекрасна, ама нещо не му се отдавало. Решил да се консултира.
Отишъл при едноглавия змей и го попитал, как да стане тая работа.
-Как ли-казал едноглавият змей- вземаш едно дърво, удряш я по главата и уважаваш, докато е топла!
Не му харесъл отговорът на Иванушка, та хукнал при двуглавия змей.
-Как ли-казал двуглавият змей- отиваш в гората, отсичаш едно дърво, удряш я по главата и уважаваш, докато е топла!
Отново не му се понравило казаното, та хукнал при триглавия змей.
-Как ли-казал триглавия змей- прибираш се у вас, вземаш си брадвата, отиваш в гората, отсичаш едно дърво, удряш я по главата и уважаваш, докато е топла!
Ох, не са прави змейовете...нищо не знаят те...Я да отида аз при баба Яга, тя ще да е компетентна по моя така сложен въпрос...
-Има решение-казала баба Яга- отиваш през девет планини в десета, вземаш два вола, изораваш една нива, засяваш семена и чакаш 100 години да стане гора. След това отиваш при ковача, поръчваш си една брадва и при дърводелеца, за и сложи сап. Вземаш тази брадва, отсичаш едно дърво, удряш Василиса по главата и уважаваш, докато е топла! :lol:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Re: Развод с дете на шест месеца и ипотека на жилище?

Мнениеот izymena » 19 Фев 2008, 23:11

dani_georgieva написа:Здравейте, моля Ви за съвет!
Имаме дете на шест месеца. Заплашват ме родителите му, че ще ми го вземат. color=darkred][/color]

Ако неможете да си позволите добри домашни условия и дом на детето/при тези 20 хиляди/,след развода каквото и решение във ваша полза да излезе,след това е възможно и тормоза с отнемане на детето и издръжка от ваша страна.
Не се съгласявайте с нищо,водете и се придържайте с медицинските,със свидетели,с мотивите ви за развод,дори и без настояване за жилището.Спасете за в бъдеще и детето си,а ипотеката дори и в последствие вие да я изплащате,със сигурност ще знаете,че сте направили нещо полезно и за детето си.Водещото при жените е майчина закрила и подслон,поне сигурен,мъжете мислят с друга глава,а мащехите за главната. :roll:
Насилникът никога не мисли жертвата да е добре,винаги крои да я съсипе.Ама хич не му се връзвай,готов е да примами друга да спи във вашия дом,а на детето с майката само 20 нормални заплати,бе излезни от тоя трилър,нека сам си бъде героя,та да се оплете.Щом предлага,крои :!: Значи знае,и се защитава преждевременно,поставя условия,предложения,защото е притиснат и алчен.Бягай,крий се,нека адвокат да те представлява,то се вижда ,че имаш страх :wink:
izymena
Потребител

Мнениеот dimist » 20 Фев 2008, 13:53

Привърженик съм на принципа , че и най лошата спогодба е по добра от най доброто съдебно решение. Не забравяйте ,че след брачния процес нищо не приключва, продсто продължава в друго русло. Колкото по малко проблеми, толкова по добре. А ако имате деца - по добре по взаимно съгласие
dimist
Потребител

Назад към Семейни казуси