Ами, Изумена става въпрос за къща в град Свищов, така че ако взема адвокат сигурно ще е из околоностите...Не че се сещам за подходящ...Бяхме говорили с един познат да поеме делото и уж обеща, но уви....Вече повече от 5 месеца никакво развитие...И дори и не ни вдига телефона..Разбирам, че е зает човека, но поне да не беше поемал ангажимент, а и в крайна сметка, аз не го моля за безплатна услуга...Както и да е...
Лошото е, че ние живеем в друг град, работим, учим и почти не ни остава време да ходим там дори и почивните дни, а какво остава за през делниците...Затова наистина ми трябва човек, който да движи делата там..
Колкото до бабката, е абсолютно безполезно да се занимавам с нея...не познавам друга жена изпълнена с толкова злоба и омраза...А и не съм от хората, който са склонни да потъпчат достойнството си за нещо такова...
- Дата и час: 21 Дек 2024, 01:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обявяване на нищожност на нотариален акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
system написа:Имам идея: зарадвайте баба си с едно правнуче. Тогава сигурен съм, ще се разтопи.
ШЕГИЧКА !
Аз съм мнооогоо малко още за подобни неща .Неразбирам
-
nikiiita - Младши потребител
nikiiita написа:Ами, Изумена става въпрос за къща в град Свищов, така че ако взема адвокат сигурно ще е из околоностите...Не че се сещам за подходящ...Бяхме говорили с един познат да поеме делото и уж обеща, но уви....Вече повече от 5 месеца никакво развитие...И дори и не ни вдига телефона..Разбирам, че е зает човека, но поне да не беше поемал ангажимент, а и в крайна сметка, аз не го моля за безплатна услуга...Както и да е...
Лошото е, че ние живеем в друг град, работим, учим и почти не ни остава време да ходим там дори и почивните дни, а какво остава за през делниците...Затова наистина ми трябва човек, който да движи делата там..
Колкото до бабката, е абсолютно безполезно да се занимавам с нея...не познавам друга жена изпълнена с толкова злоба и омраза...А и не съм от хората, който са склонни да потъпчат достойнството си за нещо такова...
Добре, опитайте да се справите сама. Напишете си исковата молба, някой от Вашите асистенти ще я провери, и я пуснете. Предполагам, учите или в Търново, или в Русе - те не са далеч от Свищов.
- system
- Активен потребител
Ами да познахте в Русе съм . Молбата вече е написана, само трябва да спипам асистентката по ГПК да и хвърли едно око и я пускам при първия удобен сличай...Не ми остана време да го направя, преди влизането на новия ГПК в сила .. Добре поне, че учим директно по него...
А някой може ли да ми каже колко е приблизително адвокатският хонорар за водене на такова дело пред първа инстанция???
А някой може ли да ми каже колко е приблизително адвокатският хонорар за водене на такова дело пред първа инстанция???
-
Проверете в наредбата за минималните адвокатски възнаграждения. Но пак ви съветвам освен асистента, нещата ви да минат през адвокат. Чудестно ще е ако можете да вкарате молбата още днес в съда, макар и не с всички доказателства, за да се гледа по стария ред. новият ГПК с ранната преклузия на доказателствата още не е ясно как ще бъде разбран и практикуван, затова не рискувайте
- blossom
- Потребител
nikiiita написа:Ами да познахте в Русе съм . Молбата вече е написана, само трябва да спипам асистентката по ГПК да и хвърли едно око и я пускам при първия удобен сличай...Не ми остана време да го направя, преди влизането на новия ГПК в сила .. Добре поне, че учим директно по него...
Хм молба /нарочно не се обадих до сега/,то е искова молба ,431 ГПК .......дан. оценка ,скица ,ако има двор и разни други още ,като удостоверение за наследници ,ако се налага ,че се и вписва тоя иск ....държавна такса , за вписването също .
В Русе имате правна клиника ....
Нагласете си нещата като хората и тогава идете при колежката .
- donna
- Старши потребител
Ами Дона, много ясно, че е "Искова молба", просто не ми се пишеше толкова подробно, но все пак не съм чак толкова из гъбите вече . Имам и данъчната оценка и удостоверенията за наследници, както и това за отстъпеното право на строеж, таксата е лесна работа, ще я платя като тръгна да подавам...Единственото, което ме бави е скицата - ходих да си извадя скица, в двора има две къщи, въпросната на дядо, и тази която си е лично наша... Та какво се оказва - в плана на общината е нанесена само нашата къща, а тази, за която става въпрос изобщо я няма...Ровихме с техниците из схемите, но уви....А преди години (имам една скица от около 1990год.) е фигурирала, щото си я има на скицата, така както трябва. И в общината ми казаха, че трябва да викам комисия, която да констатира наличието на къщата и местоположението и. Удоволствието струва 300 лева, но не това е проблема, а че трябва да чакам сума ти и време да ми дойде реда... И се чудя няма ли начин да избегна това.
Колкото до клиниката, аз самата членувам в нея
-
nikiiita написа:Ами Дона, много ясно, че е "Искова молба", просто не ми се пишеше толкова подробно, но все пак не съм чак толкова из гъбите вече . Имам и данъчната оценка и удостоверенията за наследници, както и това за отстъпеното право на строеж, таксата е лесна работа, ще я платя като тръгна да подавам...Единственото, което ме бави е скицата - ходих да си извадя скица, в двора има две къщи, въпросната на дядо, и тази която си е лично наша... Та какво се оказва - в плана на общината е нанесена само нашата къща, а тази, за която става въпрос изобщо я няма...Ровихме с техниците из схемите, но уви....А преди години (имам една скица от около 1990год.) е фигурирала, щото си я има на скицата, така както трябва. И в общината ми казаха, че трябва да викам комисия, която да констатира наличието на къщата и местоположението и. Удоволствието струва 300 лева, но не това е проблема, а че трябва да чакам сума ти и време да ми дойде реда... И се чудя няма ли начин да избегна това.
Аз хич не се учудвам ,че къщата не фигурира .........ясно ви е защо .
Заради хранителната верига от която мн. хора са изпишели . Тука 300 лв ,там 100 лв и т.н. Има го по вс. общини в страната.
То като са правили заснемане къде са спали.
Та съвета ми е да приложите и новата и старата скица ,съда ще реши , пък е факт ,че не есъборена ,защото ако беше щеше да има нужните книжа за това.
- donna
- Старши потребител
Дам...това и аз се чудех, дали не мога да направя...И друго си мисля..сигурно ми трябва и някаква справка за това, че данъците на къщата са плащани от нас до 2007. Майка ми не пази самите квитанции, а все пак мога да противопоставя това, на твърденията му за придобиване по давност. А това удостоверение за право на строеж - у дома нашите са запазили само копие, а оригинала са затрили някъде, трябва ли да се снабдя с някакъв заверен препис от него??? Или и копието върши работа?
-
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|