начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Обявяване на нищожност на нотариален акт

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот nikiiita » 29 Фев 2008, 10:11

Ами, Изумена става въпрос за къща в град Свищов, така че ако взема адвокат сигурно ще е из околоностите...Не че се сещам за подходящ...Бяхме говорили с един познат да поеме делото и уж обеща, но уви....Вече повече от 5 месеца никакво развитие...И дори и не ни вдига телефона..Разбирам, че е зает човека, но поне да не беше поемал ангажимент, а и в крайна сметка, аз не го моля за безплатна услуга...Както и да е...
Лошото е, че ние живеем в друг град, работим, учим и почти не ни остава време да ходим там дори и почивните дни, а какво остава за през делниците...Затова наистина ми трябва човек, който да движи делата там..
Колкото до бабката, е абсолютно безполезно да се занимавам с нея...не познавам друга жена изпълнена с толкова злоба и омраза...А и не съм от хората, който са склонни да потъпчат достойнството си за нещо такова...
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот nikiiita » 29 Фев 2008, 10:12

system написа:Имам идея: зарадвайте баба си с едно правнуче. Тогава сигурен съм, ще се разтопи.

ШЕГИЧКА ! :)

:D :roll: Аз съм мнооогоо малко още за подобни неща :wink: .Неразбирам :lol:
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот system » 29 Фев 2008, 10:18

nikiiita написа:Ами, Изумена става въпрос за къща в град Свищов, така че ако взема адвокат сигурно ще е из околоностите...Не че се сещам за подходящ...Бяхме говорили с един познат да поеме делото и уж обеща, но уви....Вече повече от 5 месеца никакво развитие...И дори и не ни вдига телефона..Разбирам, че е зает човека, но поне да не беше поемал ангажимент, а и в крайна сметка, аз не го моля за безплатна услуга...Както и да е...
Лошото е, че ние живеем в друг град, работим, учим и почти не ни остава време да ходим там дори и почивните дни, а какво остава за през делниците...Затова наистина ми трябва човек, който да движи делата там..
Колкото до бабката, е абсолютно безполезно да се занимавам с нея...не познавам друга жена изпълнена с толкова злоба и омраза...А и не съм от хората, който са склонни да потъпчат достойнството си за нещо такова...

Добре, опитайте да се справите сама. Напишете си исковата молба, някой от Вашите асистенти ще я провери, и я пуснете. Предполагам, учите или в Търново, или в Русе - те не са далеч от Свищов.
system
Активен потребител

Мнениеот nikiiita » 29 Фев 2008, 10:41

Ами да познахте в Русе съм :D . Молбата вече е написана, само трябва да спипам асистентката по ГПК да и хвърли едно око и я пускам при първия удобен сличай...Не ми остана време да го направя, преди влизането на новия ГПК в сила :( .. Добре поне, че учим директно по него...
А някой може ли да ми каже колко е приблизително адвокатският хонорар за водене на такова дело пред първа инстанция???
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот blossom » 29 Фев 2008, 11:06

Проверете в наредбата за минималните адвокатски възнаграждения. Но пак ви съветвам освен асистента, нещата ви да минат през адвокат. Чудестно ще е ако можете да вкарате молбата още днес в съда, макар и не с всички доказателства, за да се гледа по стария ред. новият ГПК с ранната преклузия на доказателствата още не е ясно как ще бъде разбран и практикуван, затова не рискувайте
blossom
Потребител

Мнениеот donna » 29 Фев 2008, 11:21

nikiiita написа:Ами да познахте в Русе съм :D . Молбата вече е написана, само трябва да спипам асистентката по ГПК да и хвърли едно око и я пускам при първия удобен сличай...Не ми остана време да го направя, преди влизането на новия ГПК в сила :( .. Добре поне, че учим директно по него...
А някой може ли да ми каже колко е приблизително адвокатският хонорар за водене на такова дело пред първа инстанция???

Хм молба /нарочно не се обадих до сега/,то е искова молба ,431 ГПК .......дан. оценка ,скица ,ако има двор и разни други още ,като удостоверение за наследници ,ако се налага ,че се и вписва тоя иск ....държавна такса , за вписването също .
В Русе имате правна клиника ....
Нагласете си нещата като хората и тогава идете при колежката .
donna
Старши потребител

Мнениеот nikiiita » 29 Фев 2008, 11:40

Ами Дона, много ясно, че е "Искова молба", просто не ми се пишеше толкова подробно, но все пак не съм чак толкова из гъбите вече :D . Имам и данъчната оценка и удостоверенията за наследници, както и това за отстъпеното право на строеж, таксата е лесна работа, ще я платя като тръгна да подавам...Единственото, което ме бави е скицата - ходих да си извадя скица, в двора има две къщи, въпросната на дядо, и тази която си е лично наша... Та какво се оказва - в плана на общината е нанесена само нашата къща, а тази, за която става въпрос изобщо я няма...Ровихме с техниците из схемите, но уви....А преди години (имам една скица от около 1990год.) е фигурирала, щото си я има на скицата, така както трябва. И в общината ми казаха, че трябва да викам комисия, която да констатира наличието на къщата и местоположението и. Удоволствието струва 300 лева, но не това е проблема, а че трябва да чакам сума ти и време да ми дойде реда... И се чудя няма ли начин да избегна това.
Колкото до клиниката, аз самата членувам в нея :D
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Мнениеот donna » 29 Фев 2008, 11:48

nikiiita написа:Ами Дона, много ясно, че е "Искова молба", просто не ми се пишеше толкова подробно, но все пак не съм чак толкова из гъбите вече :D . Имам и данъчната оценка и удостоверенията за наследници, както и това за отстъпеното право на строеж, таксата е лесна работа, ще я платя като тръгна да подавам...Единственото, което ме бави е скицата - ходих да си извадя скица, в двора има две къщи, въпросната на дядо, и тази която си е лично наша... Та какво се оказва - в плана на общината е нанесена само нашата къща, а тази, за която става въпрос изобщо я няма...Ровихме с техниците из схемите, но уви....А преди години (имам една скица от около 1990год.) е фигурирала, щото си я има на скицата, така както трябва. И в общината ми казаха, че трябва да викам комисия, която да констатира наличието на къщата и местоположението и. Удоволствието струва 300 лева, но не това е проблема, а че трябва да чакам сума ти и време да ми дойде реда... И се чудя няма ли начин да избегна това.
Колкото до клиниката, аз самата членувам в нея :D

Аз хич не се учудвам ,че къщата не фигурира .........ясно ви е защо .
Заради хранителната верига от която мн. хора са изпишели . Тука 300 лв ,там 100 лв и т.н. Има го по вс. общини в страната.
То като са правили заснемане къде са спали.
Та съвета ми е да приложите и новата и старата скица ,съда ще реши , пък е факт ,че не есъборена ,защото ако беше щеше да има нужните книжа за това.
donna
Старши потребител

Мнениеот nikiiita » 29 Фев 2008, 12:01

Дам...това и аз се чудех, дали не мога да направя...И друго си мисля..сигурно ми трябва и някаква справка за това, че данъците на къщата са плащани от нас до 2007. Майка ми не пази самите квитанции, а все пак мога да противопоставя това, на твърденията му за придобиване по давност. А това удостоверение за право на строеж - у дома нашите са запазили само копие, а оригинала са затрили някъде, трябва ли да се снабдя с някакъв заверен препис от него??? Или и копието върши работа?
Аватар
nikiiita
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси