Здравейте!
Бременна съм от мъжа, с който живеем от 10 години в моето жилище, което ми е единствено. Нямаме брак. Аз имам дъщеря на 14 г. от първият ми брак и тя живее с нас. Кандидат-таткото е собственик на два апартамента с различна квадратура и има 20 год. син /от първия си брак/, който ползва голямото жилище. Таткото не искаше да сключваме брак в началото на съжителството ни, за да не съм му наследник, в случай, че го надживея. Не искаше и да имаме дете, защото не можел да раздели по равно имотите м/у двете деца. Искаше сина му да не дели с никой. Сега, обаче, съм бременна и той е безкрайно щастлив /поне така изглежда/. И двамата сме на мнение, че след като родя той не трябва да разпределя имотите си между сина си и бъдещото дете, защото никой не знае какво го чака.
Аз съм песимист и дано излишно да се шашкам, но си представям следната ситуация: таткото - починал, а аз - останала с щерката /за нея си получавам редовно издръжка/ и бебето, което се нуждае от спешно медицинско лечение. Наясно съм, че наследници ще са двете му деца, но как ще могат да се разпореждат с имотите до навършване на пълнолетие на малкото дете? Голямото може да си остане в големия апартамент, а да реши да отдава под наем малкия имот и аз нищо май няма да мога да направя.
Търся вариант, при който в случай не само на смърт, но и на инсулт от страна на таткото, например, /ох, недай си Боже!/ да мога да отдавам под наем поне малкото жилище и така да имам доход за отглеждане на детето ни до навършване на пълнолетие, например.
Преди да родя ме е страх да посещаваме ваши колеги, но ми се ще да сме подготвени с варианти, защото от чудене не мога да спя спокойно.
П.П. Моля да ме извините за разхвърляните ми мисли, за дълго представения ми въпрос, но бременните сме доста разконцентрирани.
Предварително ви благодаря за компетентните мнения!
Честит 3-ти март!!!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 01:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за предложения от компетентните!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Ни най-малко считам, че злоупотребявам с добрината на колегите Ви. Никой не е длъжен да отговаря на питащите и никъде не пише, че форумът е само за юристи. Доста от участниците чиракуват тук - учат се от въпросите и съответните им отговори. Ако се притеснявах от зададените въпроси до момента - има си начини да попитам във форума без да ми се чете хронологията. Не съм чак толкова проста. До адвокат е ясно, че ще стигнем, но не искам да предизвиквам съдбата преди да родя.
Жалко, че навръх 3-ти март сте в ужасно настроение. Дано не Ви хронично!
Жалко, че навръх 3-ти март сте в ужасно настроение. Дано не Ви хронично!
- gitsa
- Младши потребител
Re: Моля за предложения от компетентните!!!
Начин 1-ви -сключете брак;
Начин втори и да нямате брак децата наследяват , а как се разпорежда с имоти на малоленто/непълнолетно дете с
разрешение на районния съд/дано да не стигнете до там ,че вариянта който си представяте да стане истина/;
Начин трети бащата приживе да прехвърли с правна сделка
на детето имот и да си запази пожизнено правото на ползване
Начин четвърти да ви учреди на вас пожизнено право на ползване .
Начит пети -да сключи с вас договор за издръжка и гледане.
Начин шести -най разумния може би при тази ситуция -две деца ,липса на брак,ако бащата иска да ги осигури приживе и да реши веднъж за винаги въпроса то става с делба приживе,която се извършва или с акт за дарение, или със завещание-чл.77 ЗН
Начин втори и да нямате брак децата наследяват , а как се разпорежда с имоти на малоленто/непълнолетно дете с
разрешение на районния съд/дано да не стигнете до там ,че вариянта който си представяте да стане истина/;
Начин трети бащата приживе да прехвърли с правна сделка
на детето имот и да си запази пожизнено правото на ползване
Начин четвърти да ви учреди на вас пожизнено право на ползване .
Начит пети -да сключи с вас договор за издръжка и гледане.
Начин шести -най разумния може би при тази ситуция -две деца ,липса на брак,ако бащата иска да ги осигури приживе и да реши веднъж за винаги въпроса то става с делба приживе,която се извършва или с акт за дарение, или със завещание-чл.77 ЗН
Последна промяна donna на 03 Мар 2008, 11:44, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
[quote="gitsa"]До адвокат е ясно, че ще стигнем, но не искам да предизвиквам съдбата преди да родя.
quote]
Еми преди това таткото трябва да припознае детето и да си го запише на негово име,та според мен ,не разговаряйте предварително на тази тема ,ами изживейте пълноценно бремеността си,тези мигове са впечатляващи.
Какво ще станело ако,ми ако съм настойник на..,много ако има..но може и да няма,тъй че сама си създавате нерви
Напротив сега трябва да се роди един прекрасен наследник,розов и пухкав,да радва всички ви,щото ще дели и с първото ви дете
quote]
Еми преди това таткото трябва да припознае детето и да си го запише на негово име,та според мен ,не разговаряйте предварително на тази тема ,ами изживейте пълноценно бремеността си,тези мигове са впечатляващи.
Какво ще станело ако,ми ако съм настойник на..,много ако има..но може и да няма,тъй че сама си създавате нерви
Напротив сега трябва да се роди един прекрасен наследник,розов и пухкав,да радва всички ви,щото ще дели и с първото ви дете
- izymena
- Потребител
А какво ще стане , ако Вие се споминете първа? Той поне има два апартамента. Вярно,че единият е по-малък ,ама...
Не мога да си представя, че една жена вместо да се радва на предстоящото и да изживява вълнението от това ,че ще става майка е тръгнала апартаменти да дели. Или освен , ако те са целта , а детето средството. Горкото дете!
Не мога да си представя, че една жена вместо да се радва на предстоящото и да изживява вълнението от това ,че ще става майка е тръгнала апартаменти да дели. Или освен , ако те са целта , а детето средството. Горкото дете!
- sunrise
- Активен потребител
Бих Ви посъветвала да отидете в общината и бащата да припознае с декларация нероденото му дете, тъй като нямате брак и няма как по друг начин да се разбере, че детето е неговоа, ако нещо стане преди да се е родило с бащата. А за другите варианти-със сделки с прехвърлителен ефект-колегите са посочили примерни. Успех!
- evievgenieva
- Младши потребител
Re: Моля за предложения от компетентните!!!
gitsa написа:...Бременна съм от мъжа, ...Нямаме брак. .... Кандидат-таткото е собственик на два апартамента с различна квадратура и има ...не искаше да сключваме брак..за да не съм му наследник, в случай, че го надживея. ... не можел да раздели по равно имотите м/у двете деца. Искаше сина му да не дели с никой. ...не трябва да разпределя имотите си между сина си и бъдещото дете, защото никой не знае какво го чака.
..следната ситуация: таткото - починал, ... и бебето, което се нуждае от спешно медицинско лечение. ... Голямото може да си остане в големия апартамент, а да реши да отдава под наем малкия имот...
..не само на смърт, но и на инсулт от страна на таткото, ...!!
Това ми прилича на постановка за предумишлено престъпление.
Ще ви следя
Съпругът Ви чел ли е този ваш пост от форума?
http://www.bglegis.com
- IvoZdravkov
- Младши потребител
sunrise написа:А какво ще стане , ако Вие се споминете първа? Той поне има два апартамента. Вярно,че единият е по-малък ,ама...
Колкото по - ниско нивото, толкова по - лесно лъсват тия работи.
- Martini_Bianco
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|