начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

промяна на презиме на непълнолетен

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна на презиме на непълнолетен

Мнениеот sparklet_law » 05 Мар 2008, 12:45

Моля да ми помогнете да разреша следния въпрос, отнасящ се до задвижване процедура по промяна на презимето, а именно: как може да се промени презиме на 16 годишно дете, което е носило презимето на майка си, а сега иска да вземе презимето на дядо си! например - бил е красимир сонев иванов а сега иска да е красимир иванов иванов? искам само да знам възможна ли е такава процедура, задължително през съд ли следва да се мине или е само административна процедура и какви документи следва да бъдат подготвени. Предварително благодаря за оказаното съдействие и отделено внимание.
sparklet_law
Младши потребител

Мнениеот portokal » 05 Мар 2008, 13:58

Съд. Оная процедура, за която всички вестници писаха, че таксата и се вдига от 8 на 15 лева, как не сте чули. :P
Молба до съда, и би трябвало към нея - писмено съгласие на дядото, както е при първоначално образуване на презимето на новородено.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sparklet_law » 05 Мар 2008, 15:42

Благодаря, стана ми ясно. Ще прочета още малко правните страници и съвсем ще ми се проясни. :) успешен ден пожелавам и още веднъж благодарности за съдействието!
sparklet_law
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 05 Мар 2008, 18:14

Протокал, а какво правим ако дядото е починал? :)
neznaiko
Потребител

Мнениеот portokal » 05 Мар 2008, 18:56

Не се сетих за тази възможност.
Ами... май нищо. Излиза, че тогава няма да може да се промени. Също както ако при раждането на детето е вече починал. :?:
Защо, ти какво мислиш по въпроса за смяната?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси