начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Неспазено споразумение по чл.101 развод по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неспазено споразумение по чл.101 развод по взаимно съгласие

Мнениеот pe6exodka » 21 Мар 2008, 18:15

Здравейте,
Със съпруга ми сме в бракоразводно дело по взаимно съгласие. Аз и детето се изнесохме от семейното жилище , което е негово придобито преди брака, нямам претенции към другите му два апартамента и личният му автомобил , които си остават изцяло за ползване от него. В споразумението сме се подписали , че останалите движими вещи придобити по време на брака / става дума за покъщината и ел. уреди/ сме поделили по равно. НО на мен мие отказан достъп до апартамента дори немога да си взема личните дрехи и дрехите на детето.
Искам да попитам реда да си взема вещите какъв е? Чрез съдия изпълнител ли е и нужно ли е да се завежда ново дело?
Благодаря предварително.
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот pe6exodka » 21 Мар 2008, 19:57

В споразумението е записано в "т.8 Недвижимите вещи придобити по време на брака са поделени по равно. " нищо друго. Адвоката е само един.
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот Magnolia » 22 Мар 2008, 22:13

Няма ли някакво друго споразумение относно вещите, сключено между вас, което да съдържа опис и указание къде се намират и кога ще се вземат.
Magnolia
Потребител

Мнениеот pe6exodka » 22 Мар 2008, 22:47

Цитирам точно как е записано" Движимото имущество е поделено поравно помежду"
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот pe6exodka » 23 Мар 2008, 10:50

Решението още не е влязло в сила даже и първото дело не е минало. Договор за покъщината между мен и него как е разделена няма, записано е само , че ще бъде поделено по равно помежду ни. Няма и опис на вещите нито данъчни и застрахователни оценки. Развода е по взаимно съгласие по чл.100 брака ние от 2000г.
pe6exodka
Нов потребител

Мнениеот donna » 23 Мар 2008, 11:04

pe6exodka написа:Решението още не е влязло в сила даже и първото дело не е минало. Договор за покъщината между мен и него как е разделена няма, записано е само , че ще бъде поделено по равно помежду ни. Няма и опис на вещите нито данъчни и застрахователни оценки. Развода е по взаимно съгласие по чл.100 брака ние от 2000г.

E чакайте ,то ко излезе...
За дрехите поговорети с него да ви ги даде ,говорете и с адвоката ,ако ли не стане пуснете една жалба ...но за вс. друго когато решението види бял свят,то стана НЕРОДЕН ПЕТКО.
Госпожо бих ви посъветвала или да се свържете с адвоката или да си наемете още един адвокат ,като чета май няма да се разберете...да не стане така да идете на вариянта развод по исков ред.
Не винаги по-евтиното е най удачно .
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси