начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Моля за правна помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за правна помощ

Мнениеот Astera » 25 Мар 2008, 18:09

Преди години наследихме имот от брат на моя баба. Наскоро узнахме, че неговата съпруга/ на брата/ е имала сестра , която е заминала за Америка преди много години. Явно ,че и тя/ или нейните наследници, ако има/ също са наследници, но ние нямаме никаква информация за нея .Ако тя не е оставила наследници, какъв е пътя да удостовериме това .Благодаря.
Astera
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 18:16

Доколкото разбирам ситуацията е следната:
Наследодател - Х (брата на баба Ви)
Роднини/евентуални наследници (условно казано): 1. баба Ви (респективно родителите Ви и Вие) 2. Сестрата на съпругата на наследодателя (Х - брата на баба Ви)

Нека колегите да ме поправят ако греша, но мисля, че сестрата на съпругата на наследодателя (респективно нейните наследници) НЕ е наследник ... :roll:

Разбира се ... за да се "проследи" кой е наследник ... ще трябва още инфо и документи ... така във форума няма да стане ...

Все пак - иска се от общината удостоверение за наследници на въпросния брат на баба Ви ... там ще пише ...
inspectora
Активен потребител

за inspectora

Мнениеот Astera » 25 Мар 2008, 18:47

Благодаря Ви за отговора, но аз да си кажа правото нямам представа от право , но ако този имот е придобит по време на брака им или с други думи баба ми наследява брат си , съпругата му- сестра й.Може и да греша в разсъжденята си, но искам да изчистя нещата от изненади, а това може да стане само ако разбера дали тя е оставила наследници или не.Как се прави това, ако има наследници в друга страна?
Astera
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 18:49

inspectora написа:... иска се от общината удостоверение за наследници на въпросния брат на баба Ви ... там ще пише ...

после ... според зависи :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kiritsova » 25 Мар 2008, 18:59

Всъщност вероятността в общината да знаят нещо относно гражданското състояние на "лелята" от Америка е почти равна на нула - едва ли имат достъп до американските регистри за бракове , раждания и смърт, за да могат да предоставят такава информация в удостоверението за наследници. Моя скромен опит с подобен казус бе, че тъй като нямаха данни за починал в Америка български гражданин ме помолиха да им дам заверено и легализирано копие от американския акт за смърт, който впрочен там се издава от обикновен лекар (поне в щатът за който ставаше дума). В този случай обаче ми се струва , че това е "мисията невъзможна", тъй като изглежда с върпосната леля не се поддържа никакъв контакт, т.е. не се знае в кой щат живее...
kiritsova
Младши потребител

Re

Мнениеот Astera » 25 Мар 2008, 19:48

Благодаря за съветите Ви.
Astera
Младши потребител

Назад към Семейни казуси