Здравейте на всички,
Преди време писах в форума и разглеждах какво ли не, но така и не успях да намеря точно това което търся аз. Тогава всичко беше само ей така, да се застраховам, но ето че дойде времето на истината.
Не знам от къде и как да започна за да получва вашата помощ и вашите съвети. Дали да си разкажа цялата драма, ако да и има значение бих го направил на момента. Като за начало, както пише и от заглавието на темата, интересувам се дали имам някакъв шанс да направя така че да имам права на детето си, след като нямаме граждански брак, препознал съм детото, носи моите имена. Гледам го от близо година и половина. Майката работи на друго място, детето и аз живеем в апартамента на родителите ми. Не знам какво друго, ако някой се претече на помощ с някой съвет или да даде каквато и да е насока, бих написал цялата ситуация. За сега толкова, ако трябва ще напиша всичко, очаквам вашата помощ.
Подпис: Един добър БАЩА.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бащата да има права над детето, кога ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
По това , което пишете, става ясно ,че Вие сте припознали детето и следователно имате всички права на родител .
Какво по-точно Ви интерисува?
Какво по-точно Ви интерисува?
- sunrise
- Активен потребител
Работата е така. Но стана така, че .... майката на детето ми отиде да работи на морето. Аз гледах детето през това време, това беше миналото лято. След това лято всичко се промени. И сега не сме заедно. Интересува ме, как може да стане така, че примерно искам да запиша малката на ясла, а майката иска да направи така само и само да не е както искам аз. Може би не се изразявам правилно, защото стана всичко скоро, но ще отговарям на момента когато мога.
- mitko_todorov
- Младши потребител
Детето миналото лято го гледах аз. След това отидохме в тяхното село при нейните родители "уж" да и се порадват. И тя след това отиде пак на морето да работи. Това беше миналата година есетна. От тогава бяха лъжи че ще отидем и ние там но не стана така. В крайна сметка след като се разбрахме че няма да живеем по вече заедно. С разрешението на нея, аз си взех детето в нас. Да си я гледам аз. И от тогава сме си така. Но това лято вече няма как да я гледам и да не работя и реших да я запиша на ясла. И сега започнаха проблемите ...
Благодаря ти че отговаряш толкова бързо и често
Детето е на 2 год и 3 месеца
Благодаря ти че отговаряш толкова бързо и често
Детето е на 2 год и 3 месеца
- mitko_todorov
- Младши потребител
Искай съда да ти присъди упражняването на родителските права, а майката за издръжка . Той ще постанови и режим на лични отношения между майката и детето.
Пронципно, на тази възраст детето се дава на майката, особено пък и момиче,както разбирам, но след като така или иначе Вие я гледате...
По този начин , няма да може да се оспорва даването на ясли от Ваша страна. Стига, тя да не иска да я гледа, а Вие да не я давате , а искате да я запишете на ясли.
Пронципно, на тази възраст детето се дава на майката, особено пък и момиче,както разбирам, но след като така или иначе Вие я гледате...
По този начин , няма да може да се оспорва даването на ясли от Ваша страна. Стига, тя да не иска да я гледа, а Вие да не я давате , а искате да я запишете на ясли.
- sunrise
- Активен потребител
Ами там е проблема че принципно тя иска да го гледа. Но само на думи. Все искам да я гледам, ще си я взема ... но така и не стават действия тези думи. А аз не го правя нарочно това пускане на ясла.
Аз принципно я давам, но мисълта ми беше, че тя иска просто да направи едва ли не "мръсно" само и само да не е при мен. Казва че ще я гледа и я иска ... но от година и половина е била с нея ... 1 месец общо. Не знам и аз какво да си мисля.
Аз принципно я давам, но мисълта ми беше, че тя иска просто да направи едва ли не "мръсно" само и само да не е при мен. Казва че ще я гледа и я иска ... но от година и половина е била с нея ... 1 месец общо. Не знам и аз какво да си мисля.
- mitko_todorov
- Младши потребител
Не му мисли, действай! При всички случаи ще трябва адвокат, специалист по тези дела, защото нашия съд все още, много пъти неоправдано , предпочита майката. но щом основно за детето не се е грижила тя, шансът е голям.
- sunrise
- Активен потребител
Значи казвате че имам шанс, след като от доста време насам съм гледал детето сам. Значи нещата не са чак толкова зле колкото си мислех.
Препоръка за адвокат от Русе ?
- mitko_todorov
- Младши потребител
mitko_todorov написа:Значи казвате че имам шанс, след като от доста време насам съм гледал детето сам. Значи нещата не са чак толкова зле колкото си мислех.
Моят съвет е да направите първо консултация поне с един адвокат, на която той ще ви обясни възможните стъпки и решения, а и вие ще придобиете впечатления от него като професионалист и по пълна представа за шансовете си. Мога да ви дам препоръки на лични.
- velcheva
- Младши потребител
Със сигурност ще направя консултация с адвокат. Но първо си мислех да пиша тук, като получа и от тук някой друг съвет професионален.
Ако някой знае такъв /адвокат/ добър в Русе и областа ще съм благодарен да сподели с мен.
Ако някой знае такъв /адвокат/ добър в Русе и областа ще съм благодарен да сподели с мен.
- mitko_todorov
- Младши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|