начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

Въпрос за бъдещ брак и наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за бъдещ брак и наследство

Мнениеот obraz » 06 Авг 2008, 10:14

Здравейте! Бих искала да попитам как да се постъпи за следното. Имам апартамент на свое име и до момента не съм омъжена. Какво да се направи, че след бракосъчетание, мой наследник да е съпругът, а не брат/сестра/родители в случай на смърт? Кое е по-добре - да се сключи брак до края на годината или да се чака приемането на новия СК? От догодина фактическото съжителство ли ще представлява брака и наследник ли ще е съпруга/съжителя?

Благодаря предварително за информацията!!!! :D
obraz
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 06 Авг 2008, 10:23

Наистина сте си подбрала точно ника.
Бъдещият Ви съпруг ще Ви бъде наследник по закон, но нека това да бъде по-късно...Разбира се, че ще наследява заедно с бъдещите Ви деца.
Ако толкова сте се "загрижила" за него - подарете му апартамента! :lol:
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот donna » 06 Авг 2008, 10:54

ch3oh написа:Наистина сте си подбрала точно ника.
Бъдещият Ви съпруг ще Ви бъде наследник по закон, но нека това да бъде по-късно...Разбира се, че ще наследява заедно с бъдещите Ви деца.
Ако толкова сте се "загрижила" за него - подарете му апартамента! :lol:

Рибата в Дунава ,тигана сложен и нероден Петко на масата :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот fixxxer » 06 Авг 2008, 13:13

Чакайте новия СК и изобщо не се женете дотогава :oops: :lol:
fixxxer
Потребител

Re: Въпрос за бъдещ брак и наследство

Мнениеот Melly » 06 Авг 2008, 14:26

obraz написа:Здравейте! Бих искала да попитам как да се постъпи за следното. Имам апартамент на свое име и до момента не съм омъжена. Какво да се направи, че след бракосъчетание, мой наследник да е съпругът, а не брат/сестра/родители в случай на смърт? Кое е по-добре - да се сключи брак до края на годината или да се чака приемането на новия СК? От догодина фактическото съжителство ли ще представлява брака и наследник ли ще е съпруга/съжителя?

Можете и на мен да го подарите, защото нищо не Ви гарантира, че настоящият "бъдещ" съпруг, по разни там причини , впоследствие се окаже "бивш"съпруг, а тогава става вече сложно....

Всичко БЪДЕЩО е несигурно, мисля да се съгласите с мен.

Независимо от горното мнение,
Желая Ви най-искрено успех!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот obraz » 07 Авг 2008, 11:26

Melly написа:
obraz написа:Здравейте! Бих искала да попитам как да се постъпи за следното. Имам апартамент на свое име и до момента не съм омъжена. Какво да се направи, че след бракосъчетание, мой наследник да е съпругът, а не брат/сестра/родители в случай на смърт? Кое е по-добре - да се сключи брак до края на годината или да се чака приемането на новия СК? От догодина фактическото съжителство ли ще представлява брака и наследник ли ще е съпруга/съжителя?

Можете и на мен да го подарите, защото нищо не Ви гарантира, че настоящият "бъдещ" съпруг, по разни там причини , впоследствие се окаже "бивш"съпруг, а тогава става вече сложно....

Всичко БЪДЕЩО е несигурно, мисля да се съгласите с мен.

Независимо от горното мнение,
Желая Ви най-искрено успех!

Благодаря много! Просто ние, неюристите нямаме яснота какво ще представлява новия СК. До колкото разбрах, щяло да има 3 вида "отношение" - (не)регистрирано съжителство и брачен договор. Как да се ориентирам кое за какво ще бъде?
obraz
Нов потребител

Мнениеот donna » 07 Авг 2008, 11:36

Понятие от новия СК ,ще имаме в деня когато го бнародват в ДВ
donna
Старши потребител

Мнениеот obraz » 07 Авг 2008, 12:17

Благодаря ви много и успех!
obraz
Нов потребител

Мнениеот Melly » 07 Авг 2008, 13:48

obraz написа:Благодаря ви много и успех!

И аз благодаря за разбирането и добрия тон :D

Още веднъж,
УСПЕХ!

И..., УМНАТА! :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси