начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот shani » 06 Авг 2008, 16:36

Здравейте
имам някои въпроси, но първо да си опиша положението: със съпруга ми сключихме брак в чужбина, брака е регистриран в бг, женени сме от три години, имаме дете на година и половина което се роди в бг и има българско гражданство. съпруга ми е с постоянно пребиваване в бг на основание родител на български гражданин. искам да попитам следното:
1, при развод отнема ли се на съпруга ми постоянното пребиваване
2, той може ли да остане да пребивава в страната на друго основание
3,мога ли да му отнема родителските права върху детето и как става това,
4, ако му отнема правата, ще ми трябва ли разрешение от него за да излизам с детето в чужбина
предварително благодара за отговорите!
shani
Нов потребител

Мнениеот shani » 06 Авг 2008, 16:59

Да, извинявам се, че не съм ползвала правилния израз - лишаване от родителски права, в тази връзка имам доуточняващ въпрос
ако го лиша от родителски права, ще отпадне ли правото му на постоянно пребиваване в страната
shani
Нов потребител

Мнениеот barri » 06 Авг 2008, 17:18

Няма, защото той е получил правото си на постоянно пребиваване на съвсем друго основание, несвързано с детето ви.
barri
Потребител

Назад към Семейни казуси