Здравейте,
Имам баба по бащина линия. Баща ми е женен за майка ми, и има 2 деца от нея (аз и сестра ми А). С майка ми нямат развод. Сега баща ми живее с друга жена, с която няма брак, но има дете (момиче, сестра ми Б ). Как се разделя имуществото на баба ми? Сестра ми Б може ли да има претенции за имущество от баба ми и как мога да направя така че да няма?
Благодаря Ви, предварително!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се разделя това имущество?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как се разделя това имущество?
openyoureyesopen написа:Здравейте,
Имам баба по бащина линия. Баща ми е женен за майка ми, и има 2 деца от нея (аз и сестра ми А). С майка ми нямат развод. Сега баща ми живее с друга жена, с която няма брак, но има дете (момиче, сестра ми Б ). Как се разделя имуществото на баба ми? Сестра ми Б може ли да има претенции за имущество от баба ми и как мога да направя така че да няма?
Не можете да си представите колко жалък изглеждате.
Оставам без коментар.....
-
Melly - Старши потребител
Колкото вие сте син/ дъщеря на баща ви- толкова и сестра ви Б, т.е. вие всички сте негови наследници със запазена част/ ако ли има какво да наследявате след време/.
Простете невежеството ми, но не ми е ясно- вие какво общо имате с имуществото на бабата, която да не забравяме е все още жива, и второ си има наследник- вие някак не сте там, или поне закона така твърди. За ваше успокоение- и останалите ви сестри не са.
Друг е въпроса, че бабата може да се разпорежда приживе, както намери за добре с имуществото си... и да ви игнорира всички!
Простете невежеството ми, но не ми е ясно- вие какво общо имате с имуществото на бабата, която да не забравяме е все още жива, и второ си има наследник- вие някак не сте там, или поне закона така твърди. За ваше успокоение- и останалите ви сестри не са.
Друг е въпроса, че бабата може да се разпорежда приживе, както намери за добре с имуществото си... и да ви игнорира всички!
- Гост.
- Старши потребител
Re: Как се разделя това имущество?
Melly написа:openyoureyesopen написа:Здравейте,
Не можете да си представите колко жалък изглеждате.
Оставам без коментар.....
1. Някой да Ви пита как изглеждам отстрани???
2. След като не знаете цялата ситуация, а само представената част от мен, Ви моля да се съсредоточите само вурху това, което съм представил като казус, и да си дадете мнението "само по казуса" , а не "само по това как изглеждам АЗ отстрани"!!!
Благодаря!
- openyoureyesopen
- Младши потребител
poli_g написа:Колкото вие сте син/ дъщеря на баща ви- толкова и сестра ви Б, т.е. вие всички сте негови наследници със запазена част/ ако ли има какво да наследявате след време/.
Това е добре! Значи, баща ми е наследник на имуществото на баба ми?
- openyoureyesopen
- Младши потребител
В качеството си на модератор- учтиво моля да се спазва добрият тон! Никой никому не е длъжен- НЕ И ТУК! Не и в този раздел на форума!
да
да
- Гост.
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|