- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
попечителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
попечителство
Вижте,може би не съм се изразила правилно.Не искам да отнемам правата на бащата,но все пак дъщря ми е ощи кърмаче на 2,5месеца и не смятам,че е редно да я изнася от дома без мое знание и разрешение.Колкото до това защо съм разрешила да я припознае,тя все пак му е дъщеря.Интересува ме дали има начин преди да се стигне до съдебна инстанция, поне докато е малка това да става с мое съгласие
Последна промяна katiaprokopieva на 08 Авг 2008, 12:21, променена общо 1 път
- katiaprokopieva
- Нов потребител
Re: попечителство
katiaprokopieva написа:Здравеите,аз съм 28 годишна и се интересувам от пълно попечителство над детето ми.Не съм омъжена,но бившият ми приятел с когото живеех призна детето и сега иска да я взима без мое съгласие.Какъв е законовият ред да взема пълно попечителство и при положение,че пред държавата аз се водя самотен родител,той въобще има ли някакви права.Моля помогнете ми с информация за неговият статут и има ли права над дъщеря ми
Попечител се назначава на непълнолетно дете ,чиито родители са починали .
Той е баща и има права като такъв ,като искате да си уредите отношенията поискайте съда да определи режима на лични контакти !
- donna
- Старши потребител
1. Къде точно пред държавата се "водите" самотен родител, да питам?
Че тая мантра "ВОДЯ се самотна майка" всички я повтарят, а никой не иска да ми каже къде се извършва воденето.
2. Той въобще има някакви права. Пълните права на родител.
3. Ако имате с него спорове относно упражняването на родителските права (попечителство е друго, а "пълно попечителство" няма), можете да поискате от съда да ги реши. Например да определи при кого да живее детето и какъв да бъде режимът на лични отношения с другия (също както се прави при развод).
Че тая мантра "ВОДЯ се самотна майка" всички я повтарят, а никой не иска да ми каже къде се извършва воденето.
2. Той въобще има някакви права. Пълните права на родител.
3. Ако имате с него спорове относно упражняването на родителските права (попечителство е друго, а "пълно попечителство" няма), можете да поискате от съда да ги реши. Например да определи при кого да живее детето и какъв да бъде режимът на лични отношения с другия (също както се прави при развод).
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
Дори да Ви присъдят родителските права, той ще има право на лични контакти с детето.
Ако искахте само Вие да имате права, защо се съгласихте с признаването, а не го оспорихте.
А и не мисля ,че се водите самотен родител, след като детето има установен произход от бащата.
Ако искахте само Вие да имате права, защо се съгласихте с признаването, а не го оспорихте.
А и не мисля ,че се водите самотен родител, след като детето има установен произход от бащата.
- sunrise
- Активен потребител
Колега, не пускайте мухи, че може да последва въпрос "а мога ли да го оспоря сега?".
Оспорва се, когато майката твърди, че припозналото лице не е биологичният баща, не когато тя не отрича този факт, а само желае да има "пълни права" върху детето. И дори при оспорване бащата си има начин да установи бащинството си.
Питащата или да се разбере с таткото, или да заведе дело, за да възложи съдът упражняването на родителските права на нея, а на бащата да му определи режим на лични контакти.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
- brymm
- Потребител
Колега, просто казвам,ч е е имала такава възможност, ако не е съгласна ,че той е бащата.
А явно идеята е бащата да няма изобщо контакти с детето.
А явно идеята е бащата да няма изобщо контакти с детето.
- sunrise
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|