начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

каша наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

каша наследници

Мнениеот nekompetentna » 11 Авг 2008, 11:09

Здравейте, не съм адвокат и ви моля за помощ. Имам нотариален акт на името на пра-дядо ми, който отдавна е починал, той е имал двама сина и една дъщеря, от които в момента е жива само дъщерята. Първият син е починал и има наследник, втория син е бил женен и също е починал, малко след решение на съда за връщане на земеделски имот, съпругата му почива половин година по късно. От брака си нямат деца. Две години по късно е издаден нотариален акт на името на пра-дядото за съответните имоти. Питането е дали роднините на съпругата на втория син имат дяло от върнатите земеделски земи.
nekompetentna
Нов потребител

Мнениеот brymm » 11 Авг 2008, 11:21

Извънредно много зависи от две неща: дали бездетният син е починал преди баща си, или след, както и от това, дали съпругата е била жива по време на възстановяването на земите.

Доколкото разбирам, починал е след баща си и е бил жив при възстановяването. Така че той, естествено, получава дял, неговата съпруга след смъртта му - също, а нейните наследници (под наследници се разбира не само деца) го наследяват от нея.

Две години по късно е издаден нотариален акт на името на пра-дядото за съответните имоти.

Как така "на името на прадядото", той не е ли бил умрял вече?
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2008, 11:33

А дядото жив ли е бил като са издали акта?
Защото пише ,че отдавна е починал,а сега са му издали нов акт?
Ако е починал преди сина си, съпругата му може и да наследи, в зависимост от кога е починал съпруга и.
Дайте дати !
sunrise
Активен потребител

каша наследници

Мнениеот nekompetentna » 11 Авг 2008, 11:44

сина е починал след баща си. На нотариалния акт пише, че се издава на наследниците на пра-дядо ми. Нотариалният акт е от 1999г., но решението на съда е от 1996г., когато и сина и жена му са били живи, не знам кое е водещото - НА или решението??
nekompetentna
Нов потребител

Мнениеот brymm » 11 Авг 2008, 11:51

На мен ми е странно нотариален акт (не решение на съд или ПК) да се издаде така на безименни наследници. :roll:
А на въпроса - издаденият нот. акт не е "водещото", той сам по себе си не създава права, а е само едно улеснение за собствениците в случая. "Водещото" е решението за възстановяване.
Последна промяна brymm на 11 Авг 2008, 11:52, променена общо 2 пъти
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2008, 11:51

Водещо е решението.
Синът е починал след възстановяването, така ли?
Ако е така, то вече човекът е бил собственик към момента на смъртта си и съвсем резонно, съпругата пък наследява него.
sunrise
Активен потребител

каша наследници

Мнениеот nekompetentna » 11 Авг 2008, 11:53

можете ли да ме посъветвате какво трябва да направя в този случай? Удостоверения за наследници от пра-дядо ми и от брата на дядо ми /това е брата без децата/ дали ще ми издадат??
nekompetentna
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2008, 12:00

Ще Ви издадат от общината, но Вие посочвате данните и хората. Каква е всъщност целта на занятието?
sunrise
Активен потребител

каша наследници

Мнениеот nekompetentna » 11 Авг 2008, 12:25

Значи собственик - пра-дядо ми, наследници - син-починал, женен, без деца, жена му е починала една година след него; втори син-починал, оставил дъщеря и втора жена, които също са починали след него; дъщеря-жива, вдовица. Надявам се така да е по-ясно и моля да ме извините за невежеството :oops:
nekompetentna
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2008, 13:29

Изобщо не е ясно! Кой , кога е починал или поне последователността им спрямо смъртта на дядото и решението на ПК.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 11 Авг 2008, 16:29

Ццц - бива ли така ... та то тук само наследниците кои са няма да можем да оправим ...
С риск да заприличам на един друг форумец ... очевидно, че тъй няма стане тя - с хартийките под ръка :arrow: ... и при едни хора ... дето ги разбират тея работи ...

(тук не, че не разбират, но без хартийките ... си е чисто гадателство ;) )
inspectora
Активен потребител

Назад към Семейни казуси